torsdag 9 oktober 2008

Konsten att orka vänta...

En kommentar är väl på sin plats (man vet att man är en sann boknörd när man med bultande hjärta står och kollar webb-tv för att se Horace kliva ut genom den där dörren)... och jag tror att det här blir hur bra som helst (har inte läst, men min kollega T tipsade genast om den här, eller så kanske jag tar Horace på orden och börjar med någon av de här istället - vem kan motstå något som har med Marseille att göra? Inte jag åtminstone eftersom jag betraktar det som en av jordens främsta platser att vistas på). Om man heter Jean-Marie Gustave Le Clézio och är född i Nice kan det liksom inte bli fel! Nu återstår bara att vänta och vänta och vänta på nytryck och pocket (och det lär ju ta ett tag för att uttrycka det milt)... tur att jag är känd för mitt enorma tålamod... Suck.

P.S. En sak som är intressant är ju att Afrika som litterär trend håller i sig... DS

5 kommentarer:

David L sa...

Men den är ju ändå i mjukband? Nästan som storpocket :-)

Lo sa...

min webb-teve kaikade ur, hatade dn.se där lite. hur som helst, är glad att jag lämnat bokbranschen en dag som denna. kan riktigt känna hur en kund stiger in i butiken och ska ha en bok av den där nobelpristagaren och "VADDÅ?! att ni inte har hans böcker inne?" som om vi bakom disken har en hemlig allians med horace och bara vet sånt innan.

Anonym sa...

d - ja, hmmm. mjukband är bra, storpocket är okej men bäst är de olika utländska pocketformaten eller vårt standardsvenska. men den är väl ändå slut nu eller? om du har den hemma eller på jobbet: GE MIG NU så jag slipper vänta.

l - JA!!! bara SÅ sant. jag undvek med flit tre närliggande bokhandlar idag bara för att. lessing förra året var ju en mardröm eftersom hon är så läst, "jag har sett den! igår!". däremot var ju pamuk väldigt kul eftersom en av hans böcker fanns inne i en ebfa-pocket som ingen köpt ett ex av på hundra år en minut tidigare, men som snabbt gick åt till förvånade kunder som tacksamt köpte årets nobelpristagare i pocket för 26 spänn i en översatt pocket.

Maria Engström sa...

Är det ingen mer än jag som nästan tycker lite synd om Grate förlag att de nu snabbt som attan måste trycka upp en faslig massa böcker för att möta folkets efterfrågan? Såklart blir det en superaffär för dom, men ändå.
Var det förresten någon som uppmärksammade att Clézio även fick Dagermanpriset i år?
(pust, 3 kommentarer på samma blogg samma dag, nu får jag ge mig.)

Anonym sa...

va? nej, det är ju spännande! jag skulle vara helt psyked över allt kaos!!! äh, kommentera på, i love it! :-) uppmärksammade det där med dagermanpriset i en artikel igår, han var ju på författarscenen på kulturhuset i våras också (inte för att jag var där då, men men)...