måndag 29 september 2008

Hello Africa, Tell Me How You Doin'...

Det här har SvD faktiskt väldigt rätt i. Vad är det med européer och Afrika? Vi tycker alla att U.S.A. är töntar när de inte fattar att Europa är en kontinent fördelad mellan femtio stater och inte ett enda stort land, men ändå är vi precis likadana själva. Äh, jag gör det också. Men jag är så dålig på geografi, kan aldrig komma ihåg vad huvudstaden i Afrika heter bara... Här har ni tips på pocketböcker från den mörka kontinenten att roa er med kära vänner!

3 kommentarer:

a-lo sa...

Eller så kan man läsa The poisonwood bible eller Heart of Darkness om man är sugen på lite kolonnialismlitt.

Anyway, det var faktiskt något helt annat jag skulle vilja tipsa om. Läste på En annan sida om Dominika Peczynskis nya kokbok och tänkte genast på dig som brukar ha starka åsikter om bokomslag. Vad säger du om detta :-)

http://www.enannansida.se/bok/2008/09/mycket-mer-n-borstj.html

Anonym sa...

kan inte läsa conrad en gång till, då kan jag snart boken utantill. jag vill inte tjata om den mer på bloggen heller, då blir jag hysterisk eftersom jag älskar den så mycket. men tack för tipset om the poisonwood bible. jag tror den här är bra också: http://en.wikipedia.org/wiki/A_Good_Man_in_Africa

angående din länk så bara älskar jag omslaget med gurkan! skulle kunna köpa boken bara för omslaget. men så har jag också sett avsnittet av du är vad du äter när dominika är med typ tre gånger. jag tycker hon är underbar! det övre omslaget tycker jag är fult som stryk, men matglädje som aldrig förr börjar kännas retro nu tycker jag! det var mina åsikter det! :-) årets julklapp borde ju annars bli en kombinerad kokbok/nakenkalender med per morberg. sign me up!

a-lo sa...

En otroligt bra idé, den är med på min julklappslista alla gånger!