lördag 28 februari 2009

Q & A.



Okej. Here we go again. För ungefär tre år sedan började jag snacka med en väldigt trevlig (ni vet nice på det där sätter som bara amerikaner kan vara) amerikansk äldre herre när jag krängde böcker på Arlanda. Han tipsade om "A fantastic book called The Lovely Bones", jag sa att jag redan läst den twice och sen var vi liksom på banan. Efter att ha avhandlat vilka böcker som är värda att läsa och vilka som inte är det gav han mig ett tips som jag senare omsorgsfullt skrev in i min kalender; "A book called Q&A". Sen köpte jag den aldrig, men tänkte då och då att jag borde läsa den. Efter kanske ytterligare två år dök den upp på svenska i butiken, ganska illa paketerad under titeln Vem vill bli miljardär?. Sen glömde jag i ärlighetens namn bort den. Tills jag fick höra att nån film som heter  Slumdog *fucking* Millionaire går och vinner åtta Oscars. Kopplingen var omedelbar, men sjukt plågsam. Nu blir det ju liksom inte samma sak, och det finns säkert bara pockets med fula filmomslag att få tag på, och varför visste jag inte, - I, who pride myself on knowing these things and condemn  anyone who don't - att den höll på att filmatiseras? Always listen to strangers, kids! Speciellt om de är övertrevliga, äldre amerikanska gentlemän. Till råga på allt skrev SvD om det hela idag, vilket jag givetvis läste efter att jag skrivit ovanståande, men innan jag publicerat det. Suck.

P.S. Det översta omslaget. ska det se ut. DS

8 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken underbar historia!

Anonym sa...

haha, ja. eller irriterande. jag måste ju dessutom både läsa boken och se filmen snart. 8 oscars...

Paperback Lover sa...

Den var värd varenda Oscar. Den hade ALLT! Du vet; glädje, sorg, kärlek, drama, action. Tror nog att boken är lite annorlunda än filmen så i det här fallet gör det inget att jag läser boken efteråt. Men jag lovar att läsa Q&A och ingen (galet knasig) översättning.

Anonym sa...

koolt! :-) tror verkligen att boken är super.

Emily sa...

nej, jag gillade inte filmen. fast så somnade jag innan den tog slut också.

Anonym sa...

nehe... mystiken tätnar.

Anonym sa...

jag älskade den. började läsa den i september förra året. underbar från sida ett alltså. jag har tredje omslaget, fult men inte lika fruktansvärt som svenska.

Anonym sa...

åh, sedir, nu gör du mig avundsjuk! nu ska jag definitivt läsa den om säger att den är underbar!