lördag 28 februari 2009

Q & A.Okej. Here we go again. För ungefär tre år sedan började jag snacka med en väldigt trevlig (ni vet nice på det där sätter som bara amerikaner kan vara) amerikansk äldre herre när jag krängde böcker på Arlanda. Han tipsade om "A fantastic book called The Lovely Bones", jag sa att jag redan läst den twice och sen var vi liksom på banan. Efter att ha avhandlat vilka böcker som är värda att läsa och vilka som inte är det gav han mig ett tips som jag senare omsorgsfullt skrev in i min kalender; "A book called Q&A". Sen köpte jag den aldrig, men tänkte då och då att jag borde läsa den. Efter kanske ytterligare två år dök den upp på svenska i butiken, ganska illa paketerad under titeln Vem vill bli miljardär?. Sen glömde jag i ärlighetens namn bort den. Tills jag fick höra att nån film som heter  Slumdog *fucking* Millionaire går och vinner åtta Oscars. Kopplingen var omedelbar, men sjukt plågsam. Nu blir det ju liksom inte samma sak, och det finns säkert bara pockets med fula filmomslag att få tag på, och varför visste jag inte, - I, who pride myself on knowing these things and condemn  anyone who don't - att den höll på att filmatiseras? Always listen to strangers, kids! Speciellt om de är övertrevliga, äldre amerikanska gentlemän. Till råga på allt skrev SvD om det hela idag, vilket jag givetvis läste efter att jag skrivit ovanståande, men innan jag publicerat det. Suck.

P.S. Det översta omslaget. ska det se ut. DS

9 kommentarer:

Inga-Lina sa...

Vilken underbar historia!

Anonym sa...

haha, ja. eller irriterande. jag måste ju dessutom både läsa boken och se filmen snart. 8 oscars...

Paperback Lover sa...

Den var värd varenda Oscar. Den hade ALLT! Du vet; glädje, sorg, kärlek, drama, action. Tror nog att boken är lite annorlunda än filmen så i det här fallet gör det inget att jag läser boken efteråt. Men jag lovar att läsa Q&A och ingen (galet knasig) översättning.

Anonym sa...

koolt! :-) tror verkligen att boken är super.

Lo sa...

nej, jag gillade inte filmen. fast så somnade jag innan den tog slut också.

Anonym sa...

nehe... mystiken tätnar.

sedir sa...

jag älskade den. började läsa den i september förra året. underbar från sida ett alltså. jag har tredje omslaget, fult men inte lika fruktansvärt som svenska.

Anonym sa...

åh, sedir, nu gör du mig avundsjuk! nu ska jag definitivt läsa den om säger att den är underbar!

Anonym sa...

168MOTEL,臻愛,依蝶,東楓,桂林,水漾,開漳聖王廟,天池檜谷,長青祠,仙溪,不老溫泉,城隍廟,皮影戲,荖濃溪,觀音山,中山公園,壽天宮,寶來溫泉,石洞溫泉,月世界,太陽谷,大世界,靖王墓,橋頭糖廠,大瀑布,大鬼湖,小鬼湖內門,南海紫竹寺,錫安山,雞冠山,新養女湖,旗山老街,文物館,運動公園,穎達生態農場,歷史展示區,鵝鑾鼻,高爾夫球場,保力林場,四重溪,森林遊樂區,台鳳高爾夫球,蛤板灣沙灘,沙馬基島,社頂自然公園,八大森林樂園,佳樂水,龍鑾潭,白水泉瀑布,曹公祠,竹林,岩玄華山文化院,桃源溫泉,鳳儀書院,世紀大峽谷,海洋生物館,森林遊樂區,關山落日,南灣海水浴場,後壁湖,烏石鼻海岸線,海灣風景區,國家步道,阿里史冷泉,頭城老街,澳花瀑布,石觀音寺,大溪漁港,東澳灣,溫泉公園