måndag 15 februari 2010

Död tills mörkret faller.

Fick ett mail från en upprörd läsare som tyckte att ovanstående omslag var ett skämt. Själv har jag gått från leende till... rätt nöjd. Samtidigt fortsätter böckerna att få de mest skilda omdömen. Vissa verkar tycka de är genialiska medan andra spottar och spyr. Själv längtar jag bara efter att säsong 3 av True Blood ska börja...

10 kommentarer:

Heléne sa...

Men Sookie ser ju lite konstig ut på bilden? Typ jätteretuscherad. Åh. Jag längtar förresten också ihjäl mig efter säsong tre!

Karin sa...

tycker att det är ett helt okej omslag. känns lite retro. men typografin är ju kanske inte vad man skulle önska...

Karin sa...

oh gud ja, säsong tre, när kommer den?

Emily sa...

ÄLSKAR! Delvis för att man upplevde en känsla lik den att få sina ögon sakta utpillade med tandpetare när man tittade på dess föregångare. Men också för att denna typ av "målade" covers behöver få en revival! Mer Virgina Andrews- och Tvillingarna från Sweet Valley High-konst åt svenska folket!

Pernilla sa...

Ja det här omslaget är SÅ mkt bättre än de där som det andra förlaget plågade oss med. Där snackar vi originalitet och inspirerande...

Kristina sa...

JÄTTESNYGGT! Och nyöversatta? Av Thomas Engström, som jag avgudar. hurra!

Anna W sa...

http://bibliotekarien.files.wordpress.com/2008/10/omslag.jpg

jag tror vi alla kan vara överens om att det nya är bättre än det gamla iaf... ;-) och sweet vally high. *mmmmmmmmmmmmmmmm*. det här blir ett eget inlägg!

Emeli sa...

Är av princip emot omslag med bild från filmen (eller som här, serien); foto eller tecknat spelar ingen roll. Nu har jag inte läst böckerna med ääälskar serien, trots det känns det som att böckerna förlorar *sin* identitet.

Frida sa...

Jag tycker det ser såå mycket bättre ut än de tidigare fula!

Emeli - Jag skulle inte säga att det här är ett omslag från serien, det är ju inte Anna Paquin på bilden? Jag kan mycket väl tänka mig att Sookie i böckerna skulle se ut sådär.

Anna W sa...

jag gillar inte heller de tecknade amerikanska omslagen. för naivistiskt barnsliga och töntiga tycker jag. och sookie ser faktiskt lite konstig ut på denna bild...