fredag 4 december 2009

Lucka # 4 - Kristina.


Namn: Kristina Poppius

Ålder: 28 år

Gör: Redaktionssekreterare på bokförlag


Därför att: Här kommer ett riktigt billigt julklappstips till alla fattiglappar där ute. Gå till närmaste Myrorna och jag kan garantera att du hittar den här pärlan i hyllan med begagnade pocketböcker. Att så många har valt att göra sig av med den är en gåta för mig för det är en bok som tål att läsas om och om igen. Denna samling episoder får mig att vilja flytta till New York och pröva lyckan. Skaffa hund, semestra på New Jersey-kusten, äta laxbagels och gå på jazzklubb. Huvudpersonen Jane är smart, slagfärdig och lite ledsen, men det klär henne. Hon faller för fel män, och när hon faller för någon bra vet hon inte hur hon ska bete sig. Hon försöker vara duktig på jobbet men lyckas aldrig arbeta upp tillräckligt med motivation för att riktigt bry sig. Jane är den sortens antihjältinna jag gillar bäst: en cynisk romantiker med ett dräpande svar på det mesta. 

4 kommentarer:

Bia sa...

Jaa, kul att bli påmind om den! Och hennes senare, Wonder Spot, gillade jag minst lika mycket. Den var för övrigt märkligt lik Curtis Sittenfelds svagaste bok, The Man of My Dreams. Visst dissade Curtis Melissas bok förresten? (Kallade den chick lit om jag inte minns fel.)

Anna W sa...

jag läste den här för hundra år sedan, men har inte så bra minne av den. måste kanske läsa om... :-)

Kristina sa...

B - ja, konstigt att Curtis inte gillade Melissa, jag tycker de har massor gemensamt. Gillade också The Wonder Spot mycket, den är ju nästan i exakt samma stil som Flickornas handbok, vilket passar mig utmärkt.

A - läs om! Du slukar den på nolltid. Sen kan du väl berätta för mig vad du tyckte.

Anna W sa...

ja, i will. jag gillar ju curtis.