tisdag 17 november 2009

The Lovely Panic.

Okej. Nu har jag panikat (sorry, men det finns inget bättre ord) kring den här boken i nästan fem år. Först över hur bra den var, sen över hur dåligt omslaget var på både internationella och svenska utgåvor (jag gick lite för långt och skrev en hel magisteruppsats om det hela - blev lite carried away). Sen har jag hypat filmen (först att den skulle filmatiseras, sedan att det var Peter Jackson som skulle göra filmen, sen rollbesättningen och nu senast filmaffischen). Härom månaden fick jag nästan panikångest när jag var inne på Pocket Shop och såg att Brombergs köpt pocketrättigheterna och gjort ännu ett fint, men fortfarande helt opassande, omslag på en ny pocketutgåva (vad är grejen med änglavingar!?). Och nu kommer med säkerhet alla tattigt gjorda film-bok-omslag snart. Jag får panik. Och ångest. Är det normalt att få panikångest över sånt här? Så: 1. Läs The Lovely Bones (som också är fantastisk i svensk översättning som Flickan från ovan, men kommentera inte ens titeln - jag har som sagt skrivit en hel uppsats om detta så det kan hända att jag blir långrandig i ämnet). 2. Se filmen. Den kommer (förhoppningsvis) att vara fantastisk den med! Punkt. For now.

14 kommentarer:

Magix Bokbabbel sa...

det var sannerligen många misslyckade omslag för en lyckad bok! nu är det så länge sen jag läste den att jag garanterat kommer att njuta av filmupplevelsen också!

Anna W sa...

ja, visst är det! men jag tror också att filmen blir grym.

Sara sa...

Nu blev jag ju nyfiken. Kan man hitta sågningarna av omslagen någonstans? För jag tycker också att omslagen är sjukt opassande.

Anna W sa...

nej, bara i min uppsats, hehe. men om du mailar mig på adressen till höger skickar jag gärna över den som en pdf. :-)

Emilia sa...

ska läsa boken! har den här, tror t.o.m. jag fick den av dig!

b sa...

Åh, kan inte jag också få läsa den? Uppsatsen, alltså.

Emeli sa...

ja, lägg upp uppsatsen som länk!

Jessica (ord och inga visor) sa...

åh, jag försökte läsa boken för några år sedan (på svenska) men kom verkligen inte in i den så jag lade ner den. Borde jag alltså ge den en till chans? Det blir ingen pocktail imorgon antar jag? förlåt att jag tjatar men det är kul att veta om man har fredagsplaner eller ej liksom, haha! :) Jag tycker också att din uppsats låter sjukt intressant, du kanske kan publicera något utdrag ur den i bloggen eller så?

Anna sa...

ska fixa uppsatslänk så ni kan ladda ner! :-)

ja, gud, ja, ge den en chans till!

nej, ingen pt idag!

Jessica (ord och inga visor) sa...

Ok, då ska jag ge den en chans till. jag har den någonstans här bland alla böcker. Men man måste ju nästan läsa innan man ser filmen så den får hamna i en priokö!

Clara sa...

Jag har sett det absolut fulaste omslaget till denna bok. Det är ljudboken som ges ut av ett litet förlag. Har du sett den?

Anna W sa...

Jessica, du kommer att älska den. Lovar. Clara - ja. ;-)

Mats Strandberg sa...

Vad konstigt jag tycker att det svenska omslaget är supersnyggt. Och jag har läst boken. Hade skitsvårt för den i början, men det var värt det. Har du sett trailern för filmen?
Det var den som fick mig att äntligen läsa ut boken...
http://www.youtube.com/watch?v=ikUWKi0W5_g

Anna W sa...

men HUR KAN du tycka det? jag tycker det skriker våldtäktshistoria (inte brombergs nuvarande utan det första, månpockets). tror det är därför jag har så svårt för det. ja, visst var det värt det? men jag tycker den är guld från första sidan. ska kolla trailern, men sitter på dator som är uppfuckad just nu. ska kolla asap!
:-)