fredag 17 juli 2009

Hungerspelen.

Nu har jag blivit fast i en ny triologi. Första delen, Hungerspelen (The Hunger Games) var hur bra som helst. Mycket av allt. Mycket drama, mycket kärlek, mycket död, mycket spänning. Allt uppmålat mot en obehagligt välbekant och aktuell bakgrund. Perfekt semesterläsning för alla. Köp ett exemplar och låt det vandra runt. Själv ska jag kasta mig över andra delen, Fatta eld (Catching Fire) så snart jag får möjlighet. 

6 kommentarer:

Fiktionista sa...

Jag läste boken i våras och blev också helt såld. Mina kollegor läste den efter mig och blev också helt sålda. Sedan fick mina elever läsa boken och nu är de helt sålda.

Jag gillar inte monstergrejen i slutet bara! Men annars är den riktigt bra och actionspäckad från början till slut och när Catching Fire kommer till hösten så ska jag köpa den direkt.

Anonym sa...

ja, den är grym. rent litterärt skulle hon enligt mig kunna jobba på ett annat sätt (hon har så många nya trådar att jobba med hela tiden, som hon tvingas släppa eftersom det kommer ännu fler trådar etc etc). men samtidigt är det ju det som är grejen! jag älskar den underliggande aktuella hemska stämningen. den är så läskig! och samtidigt älskar jag karaktärerna och kärlekshistorien och att den är oförutsägbar och förutsägbar på samma gång. det är en väldigt levande och inspirerande författarskap känns det som. hur ska man kunna vänta på del tre när man slukat del två, det är frågan? det slutade ju verkligen tvärt, mitt i handlingen... åh, den här typen av böcker ska läsas när serien redan är avslutad, i en samlingsvolym! :-)

Fiktionista sa...

Instämmer med att den är förutsägbar och oförutsägbar på samma gång och,
visst bör man läsa sådana här serier när trilogin redan är klar!

Jag har tidigare varit inne på hennes hemsida (http://www.suzannecollinsbooks.com/) och kollat, men shit, känns som att det är dags för en uppdatering!

Anonym sa...

eh; ja! :-) men många stora författare har chockerande amatörmässiga hemsidor!

Marita sa...

Jag fastnade totalt för den här boken och ser också fram emot att få läsa fortsättningen.

Anonym sa...

ja, den har verkligen något visst över sig!