måndag 23 mars 2009

Snack med Strandberg.

Mats Strandberg har en ny bok på gång. Den utspelar sig delvis på 50-talet och är något är mörkare än de två tidigare. Är det någon mer än jag som inte kan vänta? Klart jag var tvungen att ställa ett par frågor om den kommande romanen...

Q: Titel? Släpps när?
A: Boken heter Halva liv och kommer i september. 

Q: Varför femtiotal, och vad handlar den om?
A: Den har två parallella handlingar, en i nutid och en gammal släkthistoria som nystas upp och får konsekvenser även i nutiden. Så dels föll det sig naturligt att en stor del av boken kom att handla om 50-talet, dels är jag fascinerad av tidsperioden, det är en tid som vi ser i ett pastellfärgat nostalgiskt skimmer, men som också var en tid då många var rädda och allt som inte passade in i mallen skulle sopas under mattan. Det var nästan klaustrofobiskt att skriva om det, hur mina karaktärer tvingas in i en stor livslögn för att rädda ansiktet på släkten. 

Q: Kommer dina fans att känna igen sig eller skiljer sig bok nummer tre från dina tidigare titlar?
A: Ja och nej. Relationer står fortfarande i centrum och jag tror att min stil känns igen, men jag har vågat vara betydligt mörkare den här gången. Dessutom drar nutidsdelen åt thrillerhållet på sina ställen.

Okej. Ska vi skippa sommaren och gå direkt till hösten eller vad säger ni?

4 kommentarer:

Ulrika sa...

Ja tack.

Anonym sa...

Låter som en spännande bok. Roligt!

/Lars

Paperback Lover sa...

Jag vill nog allt ha lite vår först. Jag måste ju ändå vänta till pocketen kommer :-)

Anonym sa...

sant, väldigt, väldigt sant! :-)