lördag 21 mars 2009

Hasta La Victoria Siempre!Ikväll ska jag se Che - Argentinaren på bio. Och tar därför än en gång tillfället i akt att tjata om min absoluta favoritbiografi i hela världen (efter Jane Fondas och Ingrid Bergmans självbiografier); Jon Lee Andersons mästerverk om Ernesto "Che" Guevara. Det är den bok jag allra helst vill att du läser om du inte redan gjort det. Magnifik!

5 kommentarer:

Nicole sa...

Hej!

Jag hittade din blogg när jag letade efter info om förlagsvetenskap i Lund. Såg att du pluggat det? Tänkte bara höra lite med dig va du tyckte om det och om du tycker det är värt att söka det? Vore jättegulligt om du ville höra av dig:)

fransyskan H sa...

I haven't (läst den) sâ jag noterar. Har du själv sett filmen med Gabriel Garcia Bernal "Dagbok frân en motorcykel" om den unge Guevara - innan han blir "the che"? Om inte rekommenderar jag Starkt för den är jättevacker - dock, om möjligt, pâ storduk alt videoprojektor pâ vägg, dâ de mexikanska landskapen annars gâr förlorade (och jag inte vet hur mycket annat av filmen som därmed gâr förlorad).
PS - vilka fina äpplen (?) som numera pryder din sida! Härligt vârigt!

Jessica (ord och inga visor) sa...

Oh, den såg jag för någon vecka sedan och gillade verkligen starkt. dock inte läst boken (än) men ska göra det asap, tack för tipset!

Anonym sa...

om förlagsvetenskap: finns i lund och sthlm, jag gick i huvudstaden. de skiljer sig något åt i upplägg, innehåll och längd, så det gäller att kolla upp noga vilken som kan tänkas passa bäst. jättebra utbildning om man vet att man vill arbeta inom förlagsbranschen, dock hjälper det om man redan har en inriktning eller grundutbildning så att man får ut maximalt av kursen. lycka till!

har inte sett dagbok från en motorcykel, men den finns med på min lista... :-) äpplena kommer från nok:s sida... kunskapens frukt, du vet... andersons biografi skildrar även guevaras uppväxtår, mycket, mycket intressant...

Henrik sa...

Äntligen en som tycker som jag :-)
Den biografin är bland det absolut bästa jag någonsin läst! Att jag själv är socialist påverkar så klart... Vad gäller filmerna: "Dagbok Från En Motorcykel", "Che- Argentinaren" samt "Che-Gerillaledaren", så är även de mästerverk. Avundas verkligen ditt studie-/yrkesval, om jag följt mitt hjärta hade det blivit nåt liknande...