fredag 13 februari 2009

The Secret Garden.En av de böcker jag läst flest gånger och äger flest kopior av är The Secret Garden (Den hemliga trädgården, 1911) av Frances Hodgson Burnett. Så det var liksom givet att sno åt mig det här exemplaret när det kom i min väg trots att jag aldrig gillat utseendet på just den här klassikerserien. Visst, de är vanligtvis väldigt billiga, men ändå... They just doesn't look that good! Undantaget som bekräftar regeln är Draculautgåvan, som faktiskt är riktigt fulsnygg. 

8 kommentarer:

Lo sa...

instämmer! älska the secret garden men alla böcker (förutom dracula) i den här utgåvan ger mig gruppdiskussiontrauma från skolan. irk.

fransyskan H sa...

Haha - Anna!! Efter Emily kommer nu nästa - du ger i alla fall mig ngt som liknar aha-upplevelser - vilket inte är rätt ord alls, snarare "ja-just-ja-DEN"-upplevelser. Den hemliga trädgârden - snacka om att vilja att litteraturen blev ens liv; undrar hur manga av oss som lekt att vi var i den och bara önskade och hoppades av hela vâra smâ bultande hjärtan att ett mirakel finge ske och sesam öppna dig...
Satans romantiker är vi allihopa, allihopa, allihopa, och efter pâsk sâ kommer Skuggan över stenbänken!
Trevlig lördagsmorgon (eller fm snarare...)!

Anonym sa...

lo - javisst är det tvångsläsning på högstadiet över det hela! irk! fatta då hur jag kände när jag kom till asien som backpacker första gången och hittade ett ställe som hade en hel fucking vägg med ALLA böckerna i hela serien för typ en krona styck. alla i nyskick, inplastade och skyddade. kluven, that's the word.

fransyskan - ja, haha. att leka ute blev plötsligt vääldigt mycket roligare. mina morföräldrar bodde på en herrgård... där lekte vi "den hemliga historien" tills vi storknade. den heliga maria; det är väl maria gripe? får återkomma med ett hyllningsinlägg till hennes författarskap snarast! men jag var ännu mer såld på lotten-böckerna faktiskt...

fransyskan H sa...

Lottenböckerna - ? Har helt missat!
Den heliga Maria, vet faktiskt inte. Jag läste Skuggan...-serien och Tordyveln flyger i skymningen...

frida sa...

jag sa härrom dagen att jag nog inte läst en bok flera gånger. men nu påminde du mig om Den hemliga trädgården. och den har jag läst både två och tre gånger, faktiskt. nu var det säkert 15 år sedan sist, så måste nog leta upp den och läsa igen!

Anonym sa...

jo, helt klart heliga maria. läs pappa pellerins dotter (min favorit), böckerna om lotten (finns tre eller fyra; börjar med tre trappor upp med hiss), glasblåsarns barn, elvisböckerna; shall i go on?

du kan låna ett av mina ex annars! :-) man kan inte äga för många...

Lo sa...

åååå. tre trappor upp med hiss!!! älska älska ÄLSKA! och du, din jävel, hade alla böckerna i den finaste utgåvan (och jag lånade dem ofta!). redan då var du en omslags-peebee! ;D

eh. ursäkta den hysteriskt pubertala kommentaren.

Anonym sa...

ja! redan då var jag en omslagsjävel och jag ägde dem alla med skyddsomslag och allt! ÄLSKAR den hysteriskt pubertala kommentaren.