måndag 12 januari 2009

Bäst på böcker.

Bia Sigge är inköpare på Pocket Shop och det finns ingen som har så bra koll på böcker som hon. Med utgångspunkt i december och januaris topplistor bad jag därför om en intervju...

A: Gomorra och Svensk maffia i toppen flera månader i sträck, håller trenden i sig och varför är det så spännande med maffia?
B: Trenden håller nog i sig ett tag till men det är ett par maffiaböcker till på väg i pocket snart och jag tror inte att de blir lika stora alls.

A: Under min tid på Pocket Shop tyckte jag inte att jag gjorde annat än att sälja Khaled Hosseinis böcker. Både Flyga drake och Tusen strålande solar är fortfarande kvar på topplistan. Förklara fenomenet för mig som inte läst någon av böckerna.
B: Jag har bara läst Flyga drake, men föll som en fura för den. Den är så varm, mänsklig och sorglig. Händelserik på det psykologiska planet och visst blir den för sentimental nu och då, men i det stora hela är den alldeles underbar! Man kan inte annat än rekommendera den när man läst så därav succén!

A: På den engelska listan finns också en författare med dubbla titlar representerad, nämligen Stephenie Meyer. Hur länge ligger hon kvar på listan?
B: Hyfsat länge gissar jag (fast inte i toppen av listan) eftersom nya läsare upptäcker henne hela tiden. Men i längden hänger det nog på ifall det kommer en uppföljare till Breaking Dawn och om det blir fler filmer. Harry Potter-febern har lagt sig och just nu är det Bella & Edward som gäller hos oss.

A: Jag har köpt både Remember Me? och The End of Mr Y för att läsa under min kommande semester, vad kan jag vänta mig?
B: Har inte läst någon av dem men förmodar att Remember Me? är habil chick lit. The End of Mr Y ska visst vara något alldeles extra så den är jag själv nyfiken på. Några jämför den med Sophies värld fast för vuxna.

10 kommentarer:

Mårten sa...

Känner ett behov av att läsa The End of Mr Y före dig :) men det kan jag nog glömma!

Bra frågor för övrigt!

Anonym sa...

hahaha! jag trodde att jag skulle läsa den i julas, men så blev det inte. släpade den ner till småland och hem igen. började lite, men har inte kommit längre än ett par sidor och den ska tydligen vara lite svår i början. men snart ska jag på semester och då jävlar. :-)

Anonym sa...

roligt med intervvju anna mer sånt!

Anonym sa...

comin' up! det finns ett par till inbokade! :-)

David L sa...

Håller med, roligt! Vilka är det som kommer härnäst? :-)

Lo sa...

ja! mera mera!!!

Anonym sa...

det blir en surprise!

Lo sa...

oh, the end of mister y ska jag börja läsa precis. just. nu. yay!

Klimakteriehäxan sa...

Hej Anna - men HALLÅ varför har du inte läst Flyga drake och Tusen strålande solar?????? du får ju helt enkelt ta och byta namn på din blogg om det är på det viset :-D
å andra sidon: lyllos dig som har det kvar! /Aina

Anonym sa...

hahaha! det får bli skärpning genast. jag har redan hört kärran och framförallt inger nildén mässa om dessa böckers storhet alltför ofta. men det är nog precis som jag skriver; man har fått nog av dem redan innan man läst den eftersom man blivit tipsad av så många kunder och sålt så ånga ex av dem. samma sak med stieg larsson och jens lapidus. men jag ska läsa dem, jag lovar! :-)