fredag 17 oktober 2008

What A Night!

Jag fick dramatik och galenskap! Blogawards var en riktigt rolig historia och man kan lugnt säga att bokbranschen skulle må bra av lite fashioninfluenser. Om gårdagskvällen hade handlat om litteratur hade jag died and gone to heaven... Mellan allt ätande, drickande och minglande hann jag fråga ett par bloggare om deras inställning till litteratur...

De fashionabla syskonen Ann-Marie Ly (-92) och Hoa Ly (-83) tipsade om Ett hål i huvudet och Terapins gåva.
Även Jack Kryou (-94) gillar att läsa böcker, favoritförfattaren är J. K. Rowling och han har läst samtliga Harry Potter-böcker minst två gånger. Självklart är böckerna bättre än filmerna!
Sofia Åslund (-92) är en självutnämnd bokmal som framförallt gillar att läsa självbiografier. Favoriten är Vingklippt ängel, men hon tyckte inte att uppföljaren Känn pulsen slå var riktigt lika bra.

10 kommentarer:

David L sa...

Åh vad roligt! Men när får vi se bild på din smula till hatt?

maria engstrom sa...

Vad fint att du lagt till deras födelseår :-)

Anonym sa...

d - batteriet på kameran dog ju precis innan jag skulle gå, så jag hann aldrig ta några "outfit-bilder" i sann modebloggsanda. men var så säker, smulan återkommer alltid. ibland med frukter på (http://bitchinboutbooks.blogspot.com/2008/04/booknerd-goes-burlesque.html), ibland utan... alla som kollar i nästa veckas (såg den inte i dagens, och journalisterna verkade inte ha bråttom tillbaka för redaktionen för pressläggning, så jag antar att det blir nästa veckas) expressen fredag kan se hela outfiten och var den inhandlats där! :-)

m - javisst! det var ju bevakning av -90talisternas läsvanor som stod på agendan. tryckte dock in en -80talist också för sakens skull. alla vet ju att det är generation nr 1! ;-)

maria engstrom sa...

Bah!
Vilken är förresten din all time high-favorit Anna?
Maria(-77) ;-)

Anonym sa...

bok?

den jag säger när folk frågar eller den jag tycker egentligen?

;-)

maria engstrom sa...

Oj! Jag vill nog höra både och!

Johanna sa...

jag med!!

Anonym sa...

ayn rands the fountainhead (men det kan vara lite pinigt att erkänna ibland) och då säger jag robert mcliam wilsons ripley bogle eller greven av monte cristo (complete and unabridged)...

maria engstrom sa...

Näe nu förstår jag inte, vad är det för pinigt med Ayn Rand? Tycker det var ett till och med bättre svar än Monte Cristo, som känns lite som ett standardsvar :-)

Anonym sa...

men det är ju en sån "den här boken älskar alla egokids i sina unga år"-bok! :-) monte cristo: åh! genial!