tisdag 28 oktober 2008

We have a Winner!


Nu har jag lusläst VI LÄSER. And I loooved it! Bra, smart, kul och framförallt rappt skrivet. Visst märks det att det är ett "förstanummer", men det här har potential att bli hur bra som helst. Den får gärna komma minst en gång i månaden om jag får bestämma. Om man får önska skulle den kanske kunna bli lite, lite mer arty i sitt uttryck men annars är jag till min stora förvåning stormförtjust. Jag blev upplyst, berörd och inspirerad. Dessutom: snygga illustrationer! Sedan klarade den alla tidningars måste nummer ett: den innehöll ett test (som dessutom var så välgjort att det stämde på pricken och fick mig att garva högt). Men när vi löst frågan om en vettig svensk litteraturtidskrift uppstod plötsligt ett nytt problem. Inget (och då menar jag inget) förlag kan uppenbarligen göra vettiga annonser. Shape it up, would' ya? (Ja, jag var ju tvungen att klaga över något, men det skulle faktiskt göra bokbranschen gott att inspireras från förslagsvis parfymannonser lite då och då. Väck mitt habegär goddammit!)...

9 kommentarer:

heléne sa...

kul att den får så bra betyg! jag ska läsa på en gång. men du, framsidan kunde ju piggas upp något? känns som att lite fräschare layout kunde komma till pass.

Maria sa...

Det låter bra det. Då är det bara att vänta på att den dimper ned i brevinkastet. Trodde jag skulle få den tidigare om man "förbeställde", men så var det tydligen inte. Och jag köper inte två ex. Men vad kul att ha något att längta efter!

Anonym sa...

nej, men layouten är helt okej tycker jag! och jag som inte ens är överförtjust (till skillnad från alla andra) i bodil malmsten. ja, den är väl värd att vänta på. sträckläs inte som jag gjorde!

Jews sa...

Kul om det är bra, men framsidan känns ju extremt icke-tilltalande..
Dammigt, tråkigt, dött.
Här borde de kunna lära sig av tex Filter - kanske vore även det formatet något också, för att ge ökad bokkänsla?

Anonym sa...

VA? du har ju helt fel baby! Filters framsidor är ju katastrofala! Svart bakgrund??? Och nej, jag vill inte ha det formatet heller. För tjockt, leder till ångest, hinner inte läsa...

Font-bitch sa...

Helt rätt book-bitch! Filters omslag är helt katastrofala! Varför fattar inte folk i allmänhet det? Kanske bländas de av innehållet för en gångs skull? Hade förväntat mig lite djärvare tag av Pompe Hedengren (formgav bl.a BLM) & Calle Skoglund när Vi Läser lanserades!

a-lo sa...

Just so you know, så har jag citerat dig vad gäller Vi Läser. Höll med om allt :-)

Jews sa...

Hmm, filters omslag må inte vara fantastiska och definitivt inte jättesnygga, men det är känslan jag är ute efter och det lyckas de med.(Sen är det kanske så att innehållet gör att man blir än mer positivt inställd.)
Hursom, en tidskrift om aktuellt material bör utstråla detta, och det tycker jag inte VI gör.
Den känns mossig helt enkelt. Kan bara tala för mig själv, men jag skulle inte spontan-ta den på pressbyrån.
Ang. formatet så tycker jag att en tidskrift om böcker givet skall kännas mer åt bokhållet. Ex Filter tar man lätt med på ex tunnelbanan, men den här varianten är fruktansvärt otymplig.
Dessutom vore det kanske mer attraktivt för bokhandlar att kränga om det kunde ses som en "pockettidning"?

Anonym sa...

a-lo: ah, kul att bli citerad.

f-b: när jag får medhåll av font-bitch vet jag att jag har rätt! :-)

j: ja, jag gillar filters innehåll och det gör mig mer välvilligt inställd till formen. men nej, jag vill inte ha en ny "pockettidningen r". om vi gör sin form lite vassare räcker det bra så!