måndag 27 oktober 2008

Sjukt bra.


Fri från infektioner - doktorns bästa råd är den typen av bok man "ska ha hemma och kolla i vid behov". I don't work that way. Därför har jag läst den pärm till pärm och blivit om möjligt ännu mer hypokondrisk än jag redan är. Har dessutom redan börjat följa en massa tips ur boken; det är tydligen av största vikt att inte dela tandkrämstub med någon annan människa till exempel (och jag som brukar låna andras tandborstar hej vilt, och ibland kan det till och med hända att jag hittar min egen på golvet!). Men det är det slut med nu! Det spelar ingen roll att jag har ett grymt bra immunförsvar (som jag starkt misstänkner har byggts upp genom tidigare arbetplatser, försök slå vårdcentral och flygplats om ni kan), hösten är här och infektionerna ska undvikas till varje pris. Favoritprodukt på Apoteket? Handsprit såklart!

P.S. Mindre roligt var ju att lära sig att man under graviditet bör undvika rått kött och katter för att inte barnet ska få någon livsfarlig sjukdom. Mina två livsnödvändigheter kan jag inte vara utan i nio månader; eventuella framtida barn kommer definitivt att adopteras från Asien! DS

9 kommentarer:

Maria sa...

Handsprit införskaffades på vårt jobb när det plötsligt gick upp för vissa hur skitigt dörrhandtagen till toaletterna blir. Tydligen ingår det inte i städerskans sysslor att göra rent det.

Inte behöver du klara dig utan katter under graviditet, men du kanske kan låta någon annan göra rent kattlådan åt dig, du kan ju skylla på att du är gravid :-) Jag brukar undvika böcker som gör mig mer orolig än vad jag redan är haha!

Anonym sa...

handsprit funkar lika bra när man backpackar i afrika som när man kränger böcker i bokhandel. superbra produkt som är lätt beroendeframkallande! min katt är tränad till att göra sina behov utomhus; helt fantastiskt!

a-lo sa...

Precis, det är kattlådan och dess innehåll som man kanske inte ska leka närkontakt med, inte katten i sig.

Rått kött är inte idealt, men sällan heller någon livsfara, fast du lär inte höra det från MVC. Jag var i Frankrike under min graviditet och att försöka förklara för ett franskt kök att man inte vill ha köttet blodigt framkallar en hel mängd reaktioner: förståelse var inte en av dem. Så jag bara åt och det gick bra det med.

Rått kött förresten. Du kanske har blivit mer inspirerad av vampyrtrenden än du anar...?

Anonym sa...

jag funderade på det där med tandborstarna... om man hånglar då? är heta kyssar också en smittohärd?

Anonym sa...

angående katter: det känns bra att veta!

angående kött: nej, min preferens för rått kött kom långt innan jag läste dracula första gången. jag har ätit råbiff och blodiga biffar världen över since the age of ten. nu är jag med i ett vegetariskt matlag på jobbet fyra dagar i veckan: men det tar jag igen varje fredag med rått kött och rå fisk! :-)

angående munhygien: ja, det var ju det sambon roat påpekade. men han har no say, han är den enda jag känner som faktiskt har haft halsböld (!).

Malin.N sa...

Haha, gissa vem som gjorde omslagstexten?

Anonym sa...

oh, du? :-) well done baby!

Loka sa...

Va? Får man inte ens använda samma tandkräm? jag som inte ens använder min egen tandborste. Den försvann och nu använder jag någon annans i familjen. Dessutom sover jag i kattkiss eftersom jag har tre icke-rumsrena småkatter. Hur ska det gå?! Omslagsillustrationerna tycker jag är retro och fina.

Anonym sa...

nej jag vet! du är helt enkelt illa ute, precis som jag. jag äter mat som ramlat på golvet (eller ute på marken), använder min tandborste som ibland bor på golvet och pussar på okända katter alldeles för ofta. vi ligger snart under jord!