måndag 27 oktober 2008

Blackeberg is the new black.


Hösten fortsätter att gå i vampyrernas tecken. Säkra källor har rapporterat att den pocket som går bäst just nu utan tvekan är Låt den rätte komma in. Det nya pocketomslaget är fortfarande lite för mycket alkoholreklam för min smak, men hey, det är i allafall ett filmomslag på en svensk pocketbok. Dessutom har jag börjat få små röda paket med posten med svenska marknadsförare för filmatiseringen av Twilight som avsändare. Kanske inte superkreativt so far, men det är lika bra eftersom jag anser att den amerikanska trenden med "blood red frappuccinos" är helt fel väg att gå. Gillar dock att filmbranschen och bokbranschens äktenskap känns allt mer "'til death do us part" och allt mindre "las vegas". Det är lång väg kvar, but we're getting there folks! Högst upp på önskelistan just nu: Absurt snygga filmsomslag till de svenska pocketutgåvorna av Flickan från ovan och Mannen som älskade yngve. Thank you!

6 kommentarer:

A spoonful of mint sa...

Jag läser twilightserien just nu, är inne på bok två. Jag tycker inte att den är speciellt bra, men jag kan ändå inte sluta läsa. Vad är det för små röda paket du får?

(Vi sågs på blog awards förresten)

Anonym sa...

jag vet! ettan är rätt bra tycker jag (iaf på engelska), sedan går det downhill. men det är ändå beroendeframkallande läsning. om du tycker tvåan är kass, VÄNTA bara tills du kommer till fyran. men, som sagt, du måste bara ha ha ha dem. hittills har jag bland annat fått boken inbunden på svenska i ett mycket raffinerat paket med svart silkespapper och någon form av kist-design-inspirerad kartong i rött. och lite mail med "tidigare ej släppt information", vilket kanske var att ta i lite eftersom jag redan vet mer om dessa böcker och dess författarinna än jag någonsin önskar att jag googlat mig fram till. det var lite vampire crazy där ett tag i somras...

Anders sa...

Skönt med ett filmomslag som inte är 100% gräsligt på en svensk pocket. Jag fattar dock inte riktigt varför de valde just den bilden. Om man inte redan läst boken eller sett filmen blir ju omslaget lite absurt i och med att det är omöjligt att klura ut vad det egentligen föreställer. En gubbe som hänger upp och ned i ett träd medans en annan gubbe tittar på. Va!? Fortfarande bättre än alla glossy deckaromslag med en bild på huvudpersonen i filmatiseringen och ingenting annat. Lite konstigt, is all.

A spoonful of mint sa...

Ja ettan var ju helt klart bättre. Det kanske var hennes strategi. Att dra ner en i träsket med en okej etta och sen slacka lite, skriva halvkassa böcker och håva in stålarna. Lustigt att du tycker fyran är dålig, min syrra sa att hon tyckte ettan och fyran var bäst. Jag är hur som helst nyfiken på filmen nu.

Lo sa...

snart är det dags för dig att introduceras till fantastiska true blood också. i loves loves loves it.

Anonym sa...

ah, det ser jag fram emot.