onsdag 22 oktober 2008

Care for a Cup of Gin?1984 måste vara ett av de mest omgjorda romanomslagen någonsin, stackars Georgieboy vänder sig väl i sin grav. Så let's talk! Vilket tycker du funkar bäst av de jag valt ut ovan? Varför? Snacka om konst/reklamskoleuppgift 1.A. (om ni är riktigt snälla kanske jag lägger upp ett eget bidrag som min lärare på Beckmans dömde ut totalt för ett par år sedan; stackars kille, han kunde inte ha varit mer fel ute!). Jag hade nämligen fokuserat på målgruppen - vi måste få the next generation att läsa Orwell (att somliga fick börja i mellanstadiet kan ni se här, och se vart det fört oss), vilket gjorde att jag gjorde vad jag måste och till stor del använde mig av chockrosa. But don't worry, det är hur snyggt som helst, jag lovar!

7 kommentarer:

Lo sa...

ja, jag tycker ditt omsalg var fab. annars gillar jag nr 2 uppifrån, mest för att jag är en sucker för det där sirliga lite KGB-aktiga. russia 4-ever.

a-lo sa...

Man blir ju sugen på att se denna rosa historia!

Annars tyckte jag ettan var snyggast, men trean roligast. Som Modesty Blaise möter Nazipropaganda eller nåt.

Lisa sa...

Det nedersta! Men jag gillar också det sleaziga med Modesty/rysk kolchoz-romantik.

Anonym sa...

"modestyomslaget" är faktiskt ett av mina favoritbokomslag alla kategorier. tycker det är så talande och användbart i olika sammanhang när man ska visa på hur man kan använda sig av bokomslag. visserligen propagerar jag alltid för att omslaget ska spegla innehållet (kan man knappast säga att detta gör), men ändå. undantaget som bekräftar regeln? jag tycker det är fantastiskt rent bildmässigt, underhållande till max och copyn!!! copyn!!! "forbidden love, fear, betrayal". ÅH JAG SMÄLLER AV VAD BRA DET ÄR!

Maria sa...

Jag gillar omslag nr.2 uppifrån bäst. Mest för att jag är en sucker för symmetri. Men alla utom nr.1 är riktigt läckra.

Anonym sa...

klart 50-talsomslaget är fint som snus! men gud vad alla är snygga. du är riktigt flitig, anna. din blogg är verkligen smart och snygg. och kul att jag kan få en bit av dig även när det fysiska avståndet är en bit bort, jag känner verkligen att det är DU som skriver. kiss kiss, L

Anders sa...

Ettan känns fruktansvärt oinspirerande.. Föredrar nog tvåan måste jag säga, najs känsla.