söndag 28 september 2008

Bokslut.

Dags att lämna staden där Beckmans inte är en anrik reklamskola utan en kedja med gatukök, där man kan se annonser för Frölunda Torg Fashion Week utspridda både här och var i det offentliga rummet och där det på allvar finns stadsdelar som heter saker i stil med Skatås. Bara begrunda det faktum att det i en av veckans goodiebags fanns en kryddmix som heter "Croco Jack Rub Mix". Please, känn ingen sorg för mig Göteborg! 

Även om det är lätt att drabbas av någon slags masspykotisk  "oh, please, let it last for ever"-känsla just nu är det så boring att allt alltid rullar på i samma gamla hjulspår, och att ingen gör något som får en att känna "wow" eller "va!?". Här kommer därför ett par tips för att komma igång med outside-the box-tänkandet inför nästa år:

1. Signeringar är ute. Inspireras av Miami- och L.A. Ink och låt folk tatuera in författares autografer eller varför inte ett citat från favoritromanen. Eller kanske ett porträtt av valfri deckardrottning på ryggen?

2. Bokbål! Stora brinnande oljefat dit man kan ta med alla böcker man tycker är skit. Throw 'em in bara! (De kan stå någonstans i mitten av mässan, som ett pulserande hjärta)... 

3. Redigeringsworkshop dit man kan komma och diskutera innehåll och stil med författare och redaktörer. Stryk, lägg till, fixa till det där misslyckade omslaget direkt i datorn... perfekt tillfälle att få feedback från konsumenterna!

4. En monter byggd helt av böcker är något jag verkligen skulle vilja se nästa år. Väggar, golv, bord: rubbet! Som ett konstverk. 

Eller så gör vi helt enkelt som förra året och året innan det. 

5 kommentarer:

Anonym sa...

bästa inlägget hittills från tha bookmess!

Lo sa...

jag lovar dig. om något av dessa förlag går igenom till nästa år kommer jag - och detta lovar jag heligt - göra en jan guillourelaterad striptease (tema: coq rouge) i noks monter. om jag får dvs.

Anonym sa...

oh my god! det låter vågat! jag håller dig på ditt ord... detta kommer inte att glömmas bort.

Lisa sa...

Lysande förslag. Jag är på vad gäller bokbål om jag har någon bok ute till nästa mässa!

Anonym sa...

va, vill du verkligen bränna din egen bok isf? eller kanske bara alla andras? ;-)