söndag 10 maj 2009

Webb Master.

Författare har ofta dåliga hemsidor. Efter fem år på Pocket Shop gjorde Helen Alfvegren därför slag i saken och började plugga kommunikation och nya medier. Under sin praktik på Pocketförlaget har hon tillsammans med ett gäng författare och webbyrån Sphinxly skapat ett flertal hemsidor från grunden. Nu arbetar hon som webbredaktör och projektledare samtidigt som hon går klart sin utbildning.

Vad har varit roligast?

- Jag gillar att få vara med från idé till färdig produkt, det är en kreativ process som både är rolig och utmanande!

Hur har ni arbetat?

- I personliga möten med var och en av författarna har vi brainstormat och anpassat innehållet utifrån vad författaren och läsaren vill ha. De flesta bloggar och jag har pushat lite för de sociala medier som dränker oss just nu, som Twitter och Flickr. Vissa hade webbsidor tidigare, men i de allra flesta fallen började vi från noll.

Din egen sida är fortfarande under konstruktion. Nämn en sida du inspireras av när du gör din egen webbplats?

Lochers är en sida jag älskar! Tänk bokmärken vs old school-tatueringar. Omslaget till Marisha Pessl är en annan favorit.

Nedan följer ett urval Helens sidor, och snart kommer även Mons Kallentoft och Karin Alfredsson att vara vårfina och uppdaterade på nätet medan Petra Östergrens dyker upp i höst.

Martin Svensson

Jenny Leeb

Caroline Engvall

Inga kommentarer: