måndag 26 april 2010

Scarpetta.

Har varit i Stockholms Skärgård hela helgen, långt från datorer och bloggar. Extremt skönt - trots att dagens uppvaknande till den nya veckan kändes hårt - hemmakontorets internet verkar ha självdött under natten (senast igårkväll låg jag och streamade Millenium via SVTplay - så jag vete fasen vad som hänt under de typ fem timmar jag låg och sov), men det var bara att ge sig ut till närmsta café. Därav den låga bloggfrekvensen. Hur som helst. I helgen stiftade jag min första bekantskap med Patricia Cornwells Kay Scarpetta, och jag måste säga att vi kom väldigt bra överens. Läste den svenska översättningen av Indicier i en gammal Panpocket som mitt resesällskap hittade på båten ut och tyckte att jag skulle läsa. Jag som nästan aldrig läser deckare tyckte ändå att den var helt okej. Älskar det där old school amerikanska sättet att skriva på - det är ju nästan som en egen genre. Ni vet det där sättet som Stephen King är kung över... Det är verkligen mitt emellan genialt och riktigt dåligt.

6 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Åh, åh, ååååh!
Nu blir jag avundsjuk på vad du har framför dig. Jag hade länge en hatkärlek till känslokalla Scarpetta, sen var det bara kärlek, och sen bara hat (ett par böcker på slutet där Cornwell inte riktigt lyckas) och nu är det tillbaka på hatkärlek igen.
Lycka till!

ps. Jag planterar ett litet frö här också, vem tycker du Scarpettas systerdotter Lucy påminner om? ds.

Emeli sa...

Kul du hittat Scarpetta - det är en del bra böcker framför dig. Sen kommer.... skit. Men de första (som sagt, några stycken) är jättebra. Läs och njut.

Emilia sa...

jag kollade också på Millennium igår kväll, kan inte låta bli att tycka att Lisbeth Salander är jäkligt cool!

Anna W sa...

jag vet ju inte om jag kommit in mitt i, och om jag nu ska ta alla i ordning, eller chansa hej vilt. lite otippat är det hennes hårdkokta sidekick jag gillar mest - marino eller vad han hette - love him! lucy har inte förekommit så mycket än - men spännande, ska fundera och återkomma efter nästa bok. gillar de svenska titlarna mer än originalen!

efter ett långt millenniumdissande har jag även jag, liksom övriga svenska folket en crush på lisbeth - inlägg om detta följer. noomi rapace spelar ju jävligt bra om inte annat!

Paperback Lover sa...

Boken du läst är nummer 2 i serien, så du har kommit in från början kan man ju säga :-)

Och ja, Marino, honom älskar jag också. Men ett tag var jag nära att ge honom en ordentlig spark i röven.

Lucy är nog bara en liten tjej i början men om du orkar läsa alla böckerna i serien så kanske du får en crush på henne med.

Anna W sa...

jag tror att scarpetta kommer att bli min följeslagare under många år framöver, kommer nog ta en här och där under semestrar... känns fint.