tisdag 9 mars 2010

Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva.

Dagens absoluta måsteläsning är Ann Heberleins Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. Har sparat den ända tills nu, har inte pallat fast jag haft den inbundna utgåvan hemma sen innan den kom ut, men den är ju så briljant, och finns dessutom i pocket nu. Borde vara obligatorisk läsning för alla som mår dåligt, och kanske framförallt för de som aldrig mår dåligt. En liten varning måste dock utfärdas - man mår inte bättre när man läst den - snarare sämre. Jag mår riktigt dåligt just nu, men vad ska man göra? Jag fick ändå ut fantastiskt mycket av att läsa den...

4 kommentarer:

Carina (Bokbiten) sa...

Ja, den måste av absolut läsas! Det är jobbig läsning som man verkligen inte mår bra av, men på något sätt kände jag mig mer förstående efter att ha läst den. Man får på ett osentimentalt sätt höra om hur det är att må riktigt riktigt dåligt och det tror jag att alla behöver läsa.

Boktokig sa...

Håller med!!! Borde läsas av alla!

Anna W sa...

extremt läsvärd, smart och sann.

RebeccaLehtola sa...

Hon beskriver precis hur måendet är hos en bipolär! Det är som att hon skriver från min egen hjärna, tänkandet, tycket, måendet, ALLT! Boken var värd mycket för mig, det får mig att inse att jag är inte ensam om ensam evig olycka!