tisdag 23 mars 2010

Denise.

Läser Storlek 37 inför lördagens bokklubb. Vad som började obegripligt dåligt är efter knappt hundra sidor så spännande att jag funderar på att sträckläsa resten av kvällen. Älskar att Denise Rudberg vågar göra huvudpersonen Laura till en smygalkad, missunnsam brud som väser "hoora" åt en kollega när denna snor hennes ragg - och ändå lyckas få henne sympatisk. Många fina, svåra debutanter skulle kanske behöva klämma ett par av Denises böcker - och varför inte passa på att gå på charmkurs hos henne på samma gång? Av alla författare jag träffat är hon den allra trevligaste (och gudarna ska veta att jag träffat många otrevliga). Är överklass light det nya svarta?

2 kommentarer:

Cookie sa...

hej anna!
jag läste "Väninnan" av samma författare. jag fick motsträvigt (är det ett ord?) erkänna att jag ändå gillade den, trots att jag sa till alla andra att: "det inte är min typ av bok..men den är väl rätt underhållande antar jag.." Nu ser jag denise rudbergs böcker som lite guilty pleasure. Det kan väl vara okej ibland? :)
/Karin

Anna W sa...

ja... gillade dock inte slutet lika mycket som början. mycket som byggdes upp, men inte infriades... men skönt med en mänsklig hjältinna...