onsdag 23 december 2009

Lucka # 23 - Cecilia.


Namn: Cecilia Saberi

Ålder:
28 år

Gör:
Jobbar som webmaster

Titel:
The No.1 Ladies' Detective Agency av Alexander McCall Smith

Därför att:
Livet är så mycket mer än bara stress, press och prestationsångest. Plötsligt är du i Botswana och livet är Hakuna Matata (det vill säga inga bekymmer). Böckerna om Mma Ramotswe är underhållande, lärorika och det finns en medveten enkelhet i språket som gör dem fulkomligt lysande. Jag kunde inte bara välja en. Tycker hela serien är bra och jag åker aldrig på semester utan en bok av McCall Smith. Möjligtvis kan stressade storstadsmänniskor tycka att tempot är alldeles för lågt, men hey, vad vore livet utan en paus under akaciaträdet med en kopp rykande hett bushte i handen samtidigt som man ser på medan pumporna växer?

5 kommentarer:

Mia sa...

Tack för brev...det kom fram - fastän det låg i ett kuvert!
Ha det alldeles underbart på Kuba - jag ska till Stockholm i mitten av januari - vi kanske hinner ses en stund då? God Jul
Mia

Anna W sa...

givet! :-)

Paperback Lover sa...

Ska precis kolla på TV-serien från HBO. Eftersom jag inte läst någon av böckerna hoppas jag att serien ska inspirera mig till att läsa.

Anna W sa...

ja, jag älskar tv-series-affischerna och hela estetiken! tror mycket på tv-serien! :-)

Paperback Lover sa...

Serien är ju fantastiskt bra! Jag kan förstå att många gillar böckerna om serien är trogen dem, och jag kan också förstå liknelsen med A. Christe. Men jag blir fortfarande inte sugen på att läsa böckerna. Är däremot glad att serien är så bra att jag kan njuta av den som den är!