söndag 25 oktober 2009

Dennis The Menace?

Jag har fortfarande inte läst Lehane. Men det känns som att alla snackar om honom hela tiden på något sätt. Är han värd min tid? Snälla beskriv... Det är något med hösten som bara får mig att längta efter nästa French. Är han lika bra som Tana kan jag tänka mig ett försök. Vilken titel börjar man med?

9 kommentarer:

Aidaho sa...

den där tror jag...eller patient 67.

Illusionernas blogg sa...

Jag skulle rekommendera dig att börja med Mystic River, för den sammanfattar bäst vad det är som gör Lehane så bra: hans personporträtt, sociala patos, spännande intriger och melankoli. Det är en av mina favoritböcker, alla kategorier.

Anna W sa...

Ok! Mystic River it is! Eller Patient 67...

Kristina sa...

Jag tycker också Mystic River. Länge sedan jag läste den men herre vad jag tyckte den var bra! Nästan så jag vill läsa om den. Det som fick mig att läsa honom var (förutom att jag just börjat på Pocket Shop och han var en PS-favorit) en artikel om honom i DN med en rubrik typ: "Mörka romaner galna av sorg" - och det beskriver faktiskt precis Mystic River. Åh, Dennis.

Anna sa...

ja, PS HJÄRTA LEHANE BAAAAD!!! mörka romaner galna av sorg. i die!

Sedir sa...

Jag tycker Shutter Island (Patient 67) är bra. Tyvärr gillar jag inte deckare/crime särskilt mycket. Men riktig bladvändare. Jag läser The Given Day (Ett land i gryningen) just nu och den är inte deckare/crime, det är del ett i en påstådd trilogi som är i klassisk romanform. Och djävlar vad bra det är. Jag har kommit halvvägs och jag njuter av varje sida. Så skickligt skriven.

Anna sa...

gud vad kul. gillar inte heller deckare så mycket, men rekommenderar verkligen sommarens favorit tana french.

a-lo sa...

Han är värd all din tid!

Anna sa...

ok! :-)