onsdag 16 september 2009

The Pigeon.

Okej. Parfymen. Ja, det är en fantastisk roman. Men nästa människa som nämner den som en av sina bästa böcker någonsin skjuter jag. Så bra är den... ju inte... tänkte jag skriva - men det är den ju faktiskt. Men jag läste den när jag var 13 eller nåt (jepp, I was a nerd) och - trust me - innan det var en bok man kunde diskutera med sina vänner. Så när folk började snacka Süskind när filmen dök upp kände jag att det var kinda old news. Nu fokuserar vi framåt istället. Den här, hur många har läst den? Inte jag i alla fall. Kom igen, Parfymen känns så 90-tal - nu är det The Pigeon som gäller. (Kom ihåg var ni läste det först!)

P.S. Äger man boken med det nuvarande pocketomslaget så... ja, jag dömer ingen, men vi som har den äldre versionen vet alla hur det ska se ut. Eller hur? DS

4 kommentarer:

Anonym sa...

The pigeon är bra även den Anna. Läsvärd!
Jag blev alldeles överlycklig när jag fann den på stadsmissionen för några månader sedan och började läsa så fort jag kom hem. Gör detsamma!:)

/Oscar (fortfarande en lika trogen läsare av din blogg)

Illusionernas blogg sa...

Jaha ja, jag var osäker på om han skrivit något annat läsvärt, alla snackar ju bara om Parfymen jämt. Så det var bra att du upplyste mig.

Jag hör absolut till en av de där du ogillar som läste Parfymen sent och som nu inte kan sluta prata om den. Den är ju... jäkligt bra.

Emily sa...

word, darling. word! som vanligt. /the other nerd

Anonym sa...

tack oscar, vad kul! :-)