söndag 27 september 2009

Odd One Out?


Sara Lövestams bok Udda - som vann Bok-SM 2009 - har inte ens släppts än - men förhandsexen tog slut på en sekund och kön till signeringen var milslång. 

Känns det soft nu?

- Jo, det känns helt fantastiskt att det gått så bra här på mässan, men boken ska ju fortfarande recenseras och det är lite nervöst. 

Du har kämpat länge för att bli utgiven och blivit refuserad tidigare, har alla års väntan varit värt det?

- Ja, verkligen. Tänk om jag hade givit upp, då hade jag inte stått här idag med min färdiga bok i handen!

Du verkar ha många fans, har ni gått ut hårt med marknadsföring kring boken?

- Nej, inte alls. Men jag håller tät kontakt med mina läsare via min blogg, så jag antar att det spridits därifrån. 

5 kommentarer:

Sara Lövestam sa...

Tackar ödmjukast för din översvallande kommentar. Det var en grej på facebook som gjorde att man inte kunde söka mig, men nu är det fixat!

Anna sa...

åh, toppen! jag har nämligen så mycket beröm att ösa! nu måste jag snabbt låna ut mitt ex av boken till så många som möjligt så att jag har någon att prata med den om! det är ju så mycket jag älskar med den!

Sara Lövestam sa...

Jag är mäkta nyfiken på vad det är du gillar så mycket och hur du har läst den, hoppas på en recension så småningom! :)

Anonym sa...

jag är ju inte så mycket för att recensera här på bloggen, gör det mer i andra forum. här är det mer kort och koncist. men jag gillar:

1. karaktärerna och hur de känns så personliga och levande och att alla har sina egna fördomar hit och dit, väldigt realistiskt och bra.

2. alla trådar och relationer och hur de förvecklar sig och ändå knyts samman. du får in trion i sveg så himla bra. älskar den världen där.

3. att den är så jävla kul och hilarious hela tiden med klockrena formuleringar och iakttagelser.

4. panikkänslan man får när man inser att det kommer att bli paula och lelle (nu förstör jag visserligen för vissa läsare här) eftersom man tycker så synd om martin, men det är ändå så bra skildrat eftersom det ju är precis så det är med kärlek, det är ju alltid någon som måste bli sårad och han har ju inte direkt bara rent mjöl i påsen heller, och det är så logiskt att det blir dem eftersom de är så olika och ändå passar så bra ihop. man känner helt enkelt igen sig!

5. ja, du hör ju hur jag svamlar på, och jag är ändå en extremt kritisk människa som tycker att nästan all litteratur jag läser kunde ha varit bättre på ett eller annat sätt. jag gillar att du har din egen röst, din egen ton, väldigt pang på och matter of fact, det är väldigt enkelt att bara kliva in i din värld på en sekund. jag spår ett blomstrande författarskap och ser fram emot många fler romaner!

p.s. OCH inte att förglömma! de kanske enda fina och opinsamma sexscener jag någonsin läst i svensk litteratur som ändå är konkreta. i love it! du kan starta skrivarskola i hur man beskriver sex utan att få läsaren att skämmas. well done. ds

Sara Lövestam sa...

Åh tackar! Jag har hittills knappt fått en enda recension, men om det plötsligt börjar blåsa kyliga vindar ska jag komma tillbaka hit och läsa dina värmande fem punkter igen! (och inte minst ditt ps)