måndag 14 september 2009

God?

Vad är det med världen när man kan come across ställ som det här? Snälla... jag vet att hans fans är enormt många, men Paulo Coelho är fortfarande laughing stock för oss som inte fattar. Word that comes to mind: Kvasi. Men. Jag är alltid redo att ändra uppfattning. Vilken bok ska jag börja med? Jag kan tänka mig vilken som helst, bara inte Alkemisten!

11 kommentarer:

Tiikeri sa...

'Zahiren' är den enda Coelho jag har läst och den är väl okej. Jag är inte ett av hans fanatiska fans precis.
Jag har hört bra saker om 'Veronika bestämmer sig för att dö' som jag tänkte läsa inom en snar framtid.

Paperback Lover sa...

Jag inte nog understryka hur mycket jag håller med dig i Coelho-frågan. Och ändå har jag försökt läsa både en och två och tre böcker för att förstå. Men jag gillar't inte - alls!

Anonym sa...

men veronika bestämmer sig för att dö känns också så tillrättalagd på något sätt - obs, har inte läst den, detta är bara en massa ogrundade fördomar - typ "nu kommer lite härlig livsvisdom och sensmoral." eller? inget fan därute som vill ge sig till känna och upplysa mig?

Lyran sa...

Det är i alla fall ingen idé att du försöker med "Vid floden Piedra satte jag mig ner för att dö" - tramsandlig prettosmörja kallar jag det.

Sockerkaka sa...

By the River Piedra I Sat Down and Wept är iaf en underbar titel... Min kompis menar att Elva minuter är bäst. Själv har jag läst Alkemisten och Veronika och jag är inte riktigt övertygad. Jag tycker att Yann Martel gör det Coelho försöker göra och gör det betydligt bättre, i Life of Pi, men den har du kanske läst? Den är underbar.

Sara sa...

Glöm Coelho, författare som var stor utomlands och förlag började ge ut honom här, och någon som läst en bok fattar Nada.
Finns det någon som läst två böcker av Coelho?
Läs något annat.

Anonym sa...

Djävulen och fröken Prym är iallafall asdålig.

Emilia sa...

Kvasi var det rätta ordet! Även pseudo funkar.

/JÄDJL

Anonym sa...

hehehe, älskar reaktionerna! men nu känner jag att jag bara måste läsa både life of pi (det har man ju tänkt göra since forever ändå) och mister paulo bara fr att...

Tina sa...

Ta ingen annan! Alkemisten är den enda som går att läsa. Om du nu måste.

Anonym sa...

ok, haha.