söndag 16 augusti 2009

Snäcksamlarna.

Minns ni den här gamla klassikern? Den läste jag innan jag förstod innehållet alls, men tyckte att ungdomsböcker var hur tråkiga som helst och ville läsa vuxenböcker. Ja herregud. Kommer aldrig att glömma den dock. Att bo i Cornwall kommer för alltid att framstå som det enda tänkbara alternativet...

8 kommentarer:

Louise sa...

åh jag älskade rosamunde pilcher! läste nästan alla hennes böcker när jag var i 10-12 årsåldern. "vägen hem" var min absoluta favorit.

Anonym sa...

ja, hon var rätt grym ändå! fast man liksom var för ung.

fia sa...

såklart jag minns! lånade alla pilchers böcker från mormors hyllor när jag var betydligt yngre än vad jag är nu... snäcksamlarna var bäst! nu har de fått flytta hem till mej, undrar vad man skulle tycka om dem om man läste dem idag??

Anonym sa...

man kanske borde läsa om den. typ nästa sommar. herregud, undrar vad man skulle tycka...

Louise sa...

ja det är konstigt att man läste så "tantiga" böcker men det kanske inte fanns så mycket i nästan vuxen-området back in the days. jag hade en mycket intensiv danielle steel-period också.

Anonym sa...

EXAKT! jag läste aldrig danielle steel, men fick en massa skum litteratur i julklapp från min farmor, som visste att jag önskade mig böcker men själv inte var speciellt litterär. så när min mamma gav mig margaret atwood och kanske elizabeth george i allra mest lättsamma fall så fick jag mest kartonnagböcker med konstiga kvinnoöden från min kära farmor. men man läste ju allt!

Bokbiten sa...

Åh vad jag också älskade Rosamunde Pilcher i 15-20årsåldern! Jag misstänker att jag älskade dem så mycket för att jag egentligen var för ung för att läsa dem (samma sak med hela min Sidney Sheldon-samling) och har därför inte vågat läsa om dem av rädsla för att förstöra de bra minnena. Så fort jag hör talas om Cornwall tänker jag på Pilcher, så hon har verkligen etsat sig fast i minnet.

Anonym sa...

men de var liksom lite sorgliga också. inte bara tantsnusk. väldigt drömska, som en annan tid. åttiotalet, haha!