måndag 20 juli 2009

Precious Burden.



Ibland är man liksom helt nedtyngd av alla böcker man ska läsa. Pressad. Speciellt när man läser manus och halvdåligt skrivna böcker som ska recenseras. Kommer aldrig att glömma när jag som barn insåg att jag aldrig skulle hinna läsa alla böcker som finns. Att man skulle dö innan man hann. Det var nedslående. Därför gäller det ju att välja med omsorg... Känner ni någonsin så?

8 kommentarer:

Kim sa...

usch ja det är ju det värstaatt man inte kommer hinna läsa alla de böcker man vill. btw hur blir man expert på bokomslag, går det i realiteten? vilken bok tycker du har snyggast isåfall?

lazy sa...

Känner definitivt så. Kommer ihåg en tågresa där vi optimistiskt räknade med 52 lästa böcker per år och en livslängd på 75 år. Det gör bara 3900 böcker! Vad är det jämfört med vad som finns? Så att välja blir ännu viktigare och ännu svårare... *sigh*

Magix sa...

absolut, därför prioriterar jag i 99% av fallen bort omläsning.

Har du förresten läst "All the sad literary men" - minns att jag någongång petade på den i en bokhandel men sedan glömde bort den

M sa...

Oh ja. Bara jag tänker på alla böcker jag vill läsa så känns det överväldigande.
Har gett mig själv tv-förbud i sommar. Så här skall läsas böcker.

Anonym sa...

jag läser inte heller om så ofta. bara när jag känner att jag absolut måste. har inte läst "all the sad..." men också kollat på den i bokhandeln, en fyndig titel tycker jag. tyvärr kan jag inte ge mig själv tv-förbud. jag älskar tv också! och expert på bokomslag... hm. ja, jag har ju inte doktorerat på saken. men jag har skrivit en magisteruppsats på ämnet, lägger extremt stora delar av fritiden på att leta efter speciella omslag och analysera dem, jobbar med bokmarknadsföring och har gått på beckmans där jag gjorde en hel del omslag samt jobbat i bokhandel. mitt fokus är "det säljbara omslaget" och jag älskar att analysera vad som gör ett bokomslag "rätt". räcker det för att kalla sig själv expert? ;-)

Magix sa...

Finns din magisteruppsats att läsa någonstans, vore kul :)

Kim sa...

Hehe jo det duger gott å väl till experttitel,blev bara nyfiken på vad som låg bakom den beteckningen:)

Anonym sa...

:-) ja; maila mig på adressen till höger så skickar jag den som pdf.