måndag 13 juli 2009

Oryx and Crake.
Jag älskar Margaret Atwood. Alias Grace, Kattöga. Det var hennes böcker jag läste när jag började läsa vuxenböcker. Det var en helt ny värld. Upptäck henne!

6 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Och lyckligtvis kom en nyutgåva av Oryx och Crake ut på Norstedts pocket idag! Jag har inte läst någon av Atwoods böcker men jag har länge varit på väg.

Jag har nu anammat ditt tips om att försöka läsa Coetzee igen. Life & times of Michael K är ju nåt helt annat än Onåd och jag gillar den jättemycket. Stort tack för tipset!

Anonym sa...

ja, gör det! en av de allra, allra bästa. unik och fantastisk. en mästare! tack för tipset om norstedts nya utgåva.

kul att du gillade michael k också. min ab fab!

Kristina sa...

Åh, Kattöga. ryser fortfarande när jag tänker på den!

Paperback Lover sa...

Anna: Life & times of Michael K är utläst och den var precis som du sa - helt fantastisk! Är jättetacksam för boktipset för nu ser jag Coetzee med andra ögon framöver!

Anonym sa...

k - ja, gud! kattöga. omg. jag tror jag var 14 eller nåt när jag läste den. creepy and brilliant.

p l - kul! :-) tipsa gärna om du läser någon annan av hans som håller samma klass. den tål ju lätt att läsas om...

Jenny sa...

Jag håller också Atwood varmt om hjärtat som en av mina stora favoriter. Oryx och Crake är definitivt ett rent mästerverk-måste läsas!Den blinde mördaren samt Kattöga är även de helt bländande,fantastiska. Jag har gjort det till ett litet projekt att beta mig igenom Atwoods utgivning, nu senast blev det Oraklet. Ingen fullpott, men så klart läsvärd, såsom hon alltid, alltid är.