fredag 10 juli 2009

Bo B.

Snälla, kan någon uppdatera mig på läget.  Mer än vad som står här. Inside information, that kind-a-stuff. Orkar inte ens googla ordentligt. Snälla, säg att det är lite spännande fortfarande det här med Bo Baldersson. Please? Är han ute, är han inte ute, är det någon känd, är det någon okänd. Vad? Alla säger ju olika hela tiden... Och jag som är en sucker för pseudonymer borde ha bättre koll...

5 kommentarer:

Michaela sa...

Du kan ju knappast klandra dig själv för att du inte vet vem som döljer sig bakom pseudonymen Bo Balderson, det är det tyligen ytterst få som vet.
Svd hade flera artiklar om honom bara för någon vecka sedan, sedan en litteraturskribent kommit fram till att det var Olle Adolphson som var herr B.
http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/artikel_3147223.svd

michaela sa...

(Han tycks dock vara ganska ensam i den uppfattningen.)

Anna sa...

ja, men alltså, såhär:

1. för typ ett halvår sedan läste jag att nån hade skrivit en hel bok om hur likt någon annan bo b skrev, med en massa exempel. minns inte vilken författare det var dock. olle a?

2. i förrgår eller nåt läste jag i en tidning (tror det var leif gw:s utrymme bredvid nån krönika nånstans) att "bo b är ju den och den det vet ju alla, bla bla bla, inte spännande alls, nån okänd". nej, nu kom jag på att det var guillou). var det ironi? läste jag fel? har jag haft semester för länge? har jag gröt i hjärnan? har jag förlorat förmågan att tolka om jan g är ironisk eller ej? omg.

herregud.

michaela sa...

Nu har jag ju inte läst artikeln, men något säger mig att Jan G inte var ironisk, av obvious anledningar. ;D

men var det inte den där Magnus då, eller vad han nu heter, som ville påvisa skillnader med Olle A?

Anonym sa...

ah, koolt. nej, men det är ju det jag säger... jag känner mig dock lite för semesterkomatose för att reda ut det hela inför mig själv. jag vill liksom få det förklarat av någon som är initierad och fascinerad av det hela; med alla detaljer och svängningar... anybody out there som känner sig manad? ;-)