onsdag 1 april 2009

Slightly Embarrassed.

Det här är pinsamt. Jag har bara läst nio (9!) av böckerna på Times lista över The Greatest Books of all Time. Och nära skjuter ingen hare, så är det bara. Det spelar liksom ingen roll att jag tänkt läsa ytterligare tjugotre (23) av dessa böcker otaliga gånger, och är välbekant med ytterligare åtta (8). Det återstår ju ändå sextio (60) stycken! Herregud, jag känner för att gå och lägga mig under en sten någonstans. Och läsa. Räknas det om man läst vissa av böckerna om och om igen? Nej, jag visste väl det. Jämför själv och återkom, men lova att vara ärlig!

P.S. Jag skäms för mycket för att avslöja vilka titlar jag faktiskt läst, eftersom det då kommer att framgå vilka jag inte läst. Och jag kan bara inte ljuga! Sanningen kommer alltid fram... DS

8 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Helt ärligt, hälften hade jag inte ens hört talas om, jag hade läst 7 av böckerna och endast 13 ligger på min läslista. Men det var mycket amerikanskt såklart och jag läser hellre europeiska författare.

hassen sa...

Oj, både Neuromancer och Snow Crash var med. Dessutom Watchmen. Ligger lätt på min bästa-lista med.

Loka sa...

Hade läst 15.
Favoriter på listan: Lolita, Never let me go, On the road, The sun also rises, Catcher in the rye.
Inte speciellt förtjust i: Brideshead revisited, The great Gatsby, White teeth.

Loka sa...

Ps. Älskar såna här listor som man får jämföra sitt eget läsande med. Synd att jag bara lyssnar på chick lit på ljudbok nuförtiden. Det kommer man inte långt med när det gäller topplistor. ds

fransyskan H sa...

haha - har bara läst 4, börjat pâ ytterligare tvâ, hört om 28 utöver dessa, varav jag läst nio's "syskon"...

Anonym sa...

jag älskar ju the americans! tror det var därför det var så knäckande för mig att jag hade så många jag inte hunnit med. neuromancer är en av dem; har väl hypats i bekantskapskretsen i typ tio år nu... white teeth är ju grym, så glad att den är med för den underskattas ofta. läste du den på svenska eller engelska loka? min fav av de jag läst är lord of the flies och animal farm, läst båda ett antal gånger om. ja, det var många "syskon", antar att vi menar samma sak med det, dvs andra böcker av författare som fanns representerade. av typ morrison, atwood, greene, fowles, och man saknar ju rätt många titlar.

Kajsa sa...

Jag har läst 24 st av de där böckerna. Men det där är en ganska dålig lista, alldeles för mycket amerikanskt!

M sa...

Först blev jag lätt orolig. Om du "bara" läst nio av böckerna vad kommer jag då ha läst? En halv. Men efter att med bävan och lätt kisande ögon läst igenom den, kom jag fram till att jag också läst nio stycken.