onsdag 11 mars 2009

It's a Crime!Igår skrev SvD i en notis att BBC genomfört en nätundersökning om vilka böcker vi gärna påstår att vi läst. Krig och fred och 1984 låg i topp och två av tre personer har tydligen ljugit om sina läsvanor för att imponera på sin omgivning. Jag ljuger (nästan) aldrig om vad jag läst eller inte, men man kan ju undvika att styra in samtalet på litteratur man vet att man verkligen borde ha tagit del av. Typ Brott och straff (nu skäms jag).

7 kommentarer:

Moesha sa...

Ja, Anna! Fy skäms. :)

Johanna sa...

jag har försökt, flera gånger. det slutade med att jag lånade den på ljudbok. 22 cd-skivor!! tryckte på play och somnade efter två sidor.

Anonym sa...

jag veeet! men jag har läst anteckningar från ett källarhål. faktiskt. jag skulle läst den när jag läste litt.vet (om inte förr), men åkte till paris istället. det blev inte mycket läst där, men jag kommer att jag hade den med mig i handbagaget.

Raskie sa...

jag har läst den två gånger och den är underbar.

/pretto R

Anna sa...

jag vet det, kära raskolnikova!

Erik sa...

Hej.
Tack för en bra blogg! Gillar den skarpt. Kul med bilden på Classic Illustrated versionen av Brott och straff, den och en rad andra böcker gavs ut i försvenskad variant på 50-talet: "Illustrerade klassiker". De är ofta väldigt snygga, kolla upp dem på antikvariat.

Anonym sa...

tack, vad roligt att höra. gillar också den versionen av bokomslaget till brott och straff, så rafflande på nåt sätt. tack för tipset - ska absolut kolla upp!