måndag 16 februari 2009

Familjens bitterfitta till projektledare lämnar härmed in sin avskedsansökan.


Jag älskar en provocerande titel! Familjens projektledare säger upp sig. Det bara rister i mig när jag hör det. Jag har inte ens vågat läsa den än, för som den gamla genusvetare (finns det något vackrare skällsord?) jag är vet jag att jag kommer att bli heligt upprörd. Precis som med Bitterfittan (åh vad många upprörda kommentarer kring den titeln jag har fått ta del av... they are plenty!), som jag inte heller läst än. Alla verkade antingen hata eller älska den dock, vilket brukar vara ett bra betyg. Det är nog dags för dem båda snarast!

10 kommentarer:

Johanna sa...

jag har bitterfittan liggandes här hemma, har också hört alla möjliga kommentarer om den. tyvärr (??) läser jag mest hälsoteorier just nu. och om jag får en tid över så läser ja eclipse... hjärta hjärta.
xxx jo

Kajsa sa...

Hm, som genusvetare blev jag rätt besviken på "Bitterfittan", trodde nog att den skulle vara lite rivigare än vad den var...

Anonym sa...

ja, har hört att den är rätt tam (?), alla bara snackar om det där att skala apelsiner...

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Sanna sa...

Håller med Kajsa. Boken var inte alls var jag hade förväntat mig: mest gnäll, fattigt språk och för lite smarta insikter... Tyckte jag. En väninna (fellow genusvetare) rekommenderade den till mig; hon tyckte att den var fantastisk!

Anonym sa...

ja, men just det! vissa loves, andra hates.

Fontbitch sa...

Läste den i somras. Den är feminism förpackad i ett chiclit-paket. Inget för Nina Björk-invigda alltså. Men hög igenkänning och viktiga frågor för dem som fått barn och försöker få ihop vardagen på ett något så när jämställt vis. Fast jag blev mer sugen på hennes referenser: Erica Jong och Susanne BrŒgger! Det är till syvende och sist de citerade delarna som är behållningen!

Jenny sa...

Jag gillade familjens projektledare mer är bitterfittan, så jag kan rekommendera att börja med den!

Anonym sa...

ERICA JONG!!! det är humoristisk feminsim det. läsa "rädd att flyga", den är mighty special.

j - tack för tipset!

superior sa...

benduozhongsheng
mean54
mud212
mum66
norm63