onsdag 25 februari 2009

Anna Spektakel köper ett skyltfönster.


Det här antikvariatet ligger granne med mig. Och jag vill ha ALLT (Stieg Trenter, Modesty Blaise, George Orwell, Tove Jansson och Ture Sventon, ja tack!) i det här skyltfönstret. Men butiken är ju alltid stängd! Och skyltningen sen. Oh. My. God. Nästa gång det är öppet ska jag erbjuda innehavaren en deal, precis som i Krakel Spektakel köper en klubba; ge mig rubbet i skylten så ska jag pimpa ert fönster till oigenkännlighet!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Först vill jag bara säga att jag verkligen uppskattar din blogg, jag hittade den så sent som igår!

Jag undrar också om du vill säga vilken bokshop du skriver om i det här inlägget? :)

Oscar

Anonym sa...

åh, tack! :-) keep on reading it.

jag tror att det är ett antikvariat som tillhör oktavo förlag, det står så på dörren iaf... jobbar du där?

Anonym sa...

Det kommer jag! Jag har liksom du en förkärlek för fina omslag på böckerna, även om jag inte läser böcker beroende av omslaget, däremot köper jag gärna fina böcker:)

Jag önskar jag fick jobba i en sådan butik, men det gör jag inte. Jag tänkte mer besöka den... har de sådana böcker i rutan så vittnar det om mycket godbitar där inne.
Du vill inte ge ut adressen? :)

Oscar

Anonym sa...

jag älskar fina omslag, men vill gärna att de ska vara passande och säljbara också. kvalitet och kunskap, typ som penguin.

kan inte den exakta adressen, men gå ner i atlasområdet vid bonniers konsthall/st eriksplan och gå runt på gatorna där, det ligger massor av liknande små ställen där också. sen kan du gå längst odengatan (inte på vasaparkssidan), där ligger massor av boklådor med specialinriktning.

http://ilovepocket.blogspot.com/2008/10/cruisin-neighbourhood.html

Anonym sa...

Ja helt sant, Penguin gör ofta väldigt fina. Och även Delfin serien från Bonnier, den fanns förr tror jag. Jag har iaf hittat två böcker på ett lokalt antikvariat i den serien där jag bor i Sthlm och de är riktigt stiliga och fina:)

Ah tack så mycket! Det ska jag ta och göra idag faktist.
För övrigt håller jag med dig om skyltningarna där, du får ta och styra upp bokvärlden och göra den lite vackrare:)

Oscar

Anonym sa...

njaaa, delfin är av olika anledningar inte riktigt min tekopp. jag ska definitivt in i skyltbranschen snart, det finns mycket att göra där! :-)