tisdag 6 januari 2009

Anne of Green Gables & Emily of New Moon.


Jag gillade den Anne på Grönkulla-inspirerade miniserien som SVT sände under julen, även om den inte hade ett dugg med böckernas handling att göra. Mina absoluta L M Montgomery-favoriter är dock böckerna om Emily. Finns i pocket här...

11 kommentarer:

Johanna sa...

Ååh, Emily! Min älsklingsserie som, typ, tolvåring? Trettonåring? Nåt åt det hållet.

Men jag fattar inte riktigt, går det att beställa från hemsidan, eller?

Anonym sa...

Nej, kolla vem som är billgast här: http://www.bokpris.se/ och köp från dem...

fransyskan H sa...

Ahhh...! Emily läste jag om och om och om igen efter att av en slump ha upptäckt henne i en hylla pa förortens bibliotek - och tyckte mig sa ensam om henne, da ingen verkade känna till henne, lite bortglömd som hon var (och är) pga av kusinen Anne pa G. Nu känner jag mig genast mindre ensam! Och framförallt glad att hon är älskad av fler (det finns alltsa tom pocket utgavor??! mer än jag visste). Lite Kajsa Kavat med skrivardrömmar, hihi... Och Glimten och Vinden och katterna... ââh. Maste ju säga att det poetiska i serien star sig mkt bra LANGT efter "företonârs-âren", eller vad säger ni?

Anonym sa...

ja, jag älskar att framförallt första boken är så fruktansvärt hopplöst sorglig och horribel i början. allt är liksom total misär. man frossade! självklart står de här böckerna sig; det är flickböcker med hög kvalitet. emily forever!

David L sa...

Ska genast beställa, jag hör att det är något även för den som missat serien... :-)

btw så är ju det engelska omslaget to die for!

fransyskan H sa...

Mâste ju säga att det vore väldigt intressant att höra om en person av det motsatta könet skulle bli lika begeistrad av historien... dock vore det kanske mer "rättvist" att höra med en "ca tolvaring" som Johanna sa än en "mera vuxen" - vilket jag antar att David L är...! hm hm hm.

Anonym sa...

det är definitivt något för alla med känsla för dramatik och god litteratur, oavsett kön och ålder (david l till exempel är 14 goin on 64 och en sublim blandning av vedhuggande karl och glittlig madame, och jag är säker på att han skulle uppskatta de här böckerna.) ! ;-)och omslaget är väldig fab, vem är inte en sucker för lagda hår? googla på både anne och emily för ännu fler fina och inspirerande bokomslag från olika utgåvor från olika tidsperioder.

Malin.N sa...

Tänk att alla tycker sig ha en liknande upplevelse av att Emily är den egna hemligheten. Ska lägga upp en text om det på studs.

Anonym sa...

inte jag... eller, inte direkt. jag har väl snarare försökt pracka på folk den (inte minst ebfa:s pocketutgåva till stackars kids när jag jobbade i bokhandel - inte lätt med tanke på omslaget) men folk har inte varit så intresserade... :-)

fransyskan H sa...

Jag hade - under uppvaxten, och sedan har jag nog helt enkelt bott utomlands för länge... hade aldrig vagat drömma om pocketutgava (vilket man ju far anta innebar nagorlunda säljsiffror av/intresse för originalet...? trots omslag, haha) o i frankrike finns den ej att fa tag i ...! (o tro mig, jag har även jag velat pracka pa den...).

Anonym sa...

det skumma är att det egentligen är tre böcker, men i sverige har det på något sätt blivit fyra av dem. oh, well! :-) det är bara ettan som finns i pocket på svenska just nu. det är ebfa, annars tror jag inte den kommit i pocket.