måndag 8 december 2008

Lucka # 8.

När jag gick på gymnasiet var det här en av de koolaste böckerna jag visste (det är det fortfarande, när jag tänker efter). Jag och E tyckte att det var så oändligt häftigt att den inleddes med citatet "Fint folk röker gräs". Inte för att vi kunde koppla innebörden i detta till bokens innehåll, men ändå. Det var fräckt. The Running Man (Den flyende mannen). är en slags profetia över det samhälle som när den skrevs 1982 fortfarande var en dystopi, men som vi lever i fullt ut idag. Jag vet inte om jag tycker att du bör "see the electryfing movie", men läsa boken bara måste du!

2 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Oh no, efter helgen har jag nu tre till som ramlar in på läslistan. Samtidigt är jag så stolt att jag börjar ta boktips på allvar. Förut skulle jag alltid "bestämma själv" vilka böcker jag skulle läsa, nu är jag defintivt mer emottaglig för tips!

Anonym sa...

hahaha! jag tar emot tips från vissa utvalda individer, men lyssnar sedan inte alltid på dem, vilket är dumt. för då står man där sen med näsan i blöt. det är ändå något visst med att hitta en bok på egen hand och sedan försöka sprida ("ge") den till de man vet skulle älska den lika mycket som man själv gör... den här är riktigt speciell för mig. väldigt många minnen...