söndag 21 december 2008

Horace.

Jag måste säga att jag är lite skakad av hela Horace-grejjen. Inte minst eftersom jag trodde att nyhetsankaret skulle säga "avled" istället för "avgår" när jag hörde om det hela på nyheterna igår. Why Horace, why?

17 kommentarer:

heléne sa...

Ah, jag vet! Jag kunde inte tro mina öron. Trodde att Horace skulle hålla sig kvar som ständig sekreterare minst några år till. Vad i hela friden har han fått för sig!

Anonym sa...

ryktet säger att han vill flytta till ebba i berlin och sitta och chilla och dricka öl hela dagarna. som övriga sverige med andra ord. men han är fortfarande min idol. är bara så orolig för hur englund ska klara franskan nästa år... de där språkbytena är det bara horace som bemästrar till perfektion!

Lejonet sa...

Det är ju lite tradition att jag förklarar min relation till olika människor du bloggar om så då måste jag nämna att Horace köpt en cykel av mig när jag jobbade i cykelaffär, några veckor senare ringde han till mig på jobbet och beklagade sig över att jag hade glömt och ge honom reflexer - jag sa förlåt och fick adressen till hans sommarställe då jag lovade att skicka dem till honom - skickade jag dom någonsin? Ack nej - och varje gång jag hör honom presentera årets nobelpristagare så skäms jag lite för det - det ser ändå ut som att han saknar dom där reflexerna, och kanske var det just den saknaden som gjorde att Elfriede vann Nobelpriset det året.

Anonym sa...

oh lord!

1. hur kunde du bara glömma att ge horace reflexer!? människa, han hade ju kunnat bli påkörd och dödad i trafiken!

2. varför skickade du dem inte, du odugliga cykelbutiksarbetare? tänk om din chef vetat om detta när det begav sig!

det kanske var just det året svenska akademein äntligen hade bestämt sig för att ge priset till astrid lindgren, och så kommer du och förstör så att det blir en toka från österrike som fick det istället! ;-)

leo, you just made my day!

/a

heléne sa...

men jag gillar i och för sig Englund, tror att han kommer bli bra. fast Horace kunde ju stannat en stund till i alla fall. det hela är mycket märkligt.

Anonym sa...

jag har börjat betrakta det hela som ett dåligt omen inför 2009.

Gandhi FC sa...

forza englund!

Lejonet sa...

A: Nu när du säger det så tror jag han mumlade någonting i luren om en Lindgren... ;) Jag ångrar också att jag inte frågade honom om han också tycker om Eco. Man brukar ju säga att great minds think alike ;) - Men han tycker nog Eco är en oseriös lustigkurre.

Anonym sa...

Who the fuck doesn't? ;-) Jag har hört dina utläggningar om Eco via Lo, och jag tycker nog att du överhypar lite faktiskt!

Lejonet sa...

Haha, faktum är när det gäller Eco försvinner all min förståelse för andra människors tankar och idéer och det enda jag kan tänka är: "Ni fattar helt enkelt inte :)". Sitter just nu och smaskar i mig hans bok om fulhet. Men sen tycker jag inte vi pratat klart om Horace Englund grejen... Det är ju faktiskt lite av ett skifte och jag vet inte - Jag skulle mycket hellre ha Englund vid middagsbordet än Horace - Nu anar jag att du hellre vill ha Horace vid middagsbordet men misstänker att det bara är för the thunder det innebär rent socialt. Och du kanske till och med skulle ta med dig Horace till en öde ö? ;)

Anonym sa...

men sluta favorisera englund nu (du och resten av svenska folket)! för en enda gångs skull håller jag med alex schulman om vad han skrev i dagens (lördag) kvällsblaska (minns inte vilken av dem det är han skriver för). englund är INTE horace och kan aldrig bli. varför kunde inte någon mer värdig ta över? han känns ju ärligt talat som ett barn i jämförelse! jag bryr mig inte om socialt thunder, kära leo! ;-) (eller jo, det gör jag visst, men vad som verkligen impar på mig skulle jag aldrig avslöja. utåt sätt förblir jag alltid blasé, haha!). till en öde ö tar jag nog hellre med mig någon helt annan...

Lejonet sa...

Haha jaja... Jag Englund och Eco tänkte käka middag i veckan så du Horace och ehm... Sundström är väl välkomna då... ;) Englund är som ett värdemässigt paradigmskifte (älskar att överanvända det ordet haha, allt är paradigmskiften!) - men det är lustigt att han tar över nu faktiskt - det som blir inne snart är ju back to basics och då blir pretto hett, om tio år gifter sig folk vid 18 och skaffar barn vid 20. Värdekonservatismen kommer tillbaka och då tror jag Englund kommer bli hatad. Så för att uppmuntra dig lite; Jag, det svenska folket har inte fel, utan ligger bara lite efter :) Jag skulle kunna att komma och bry mig så mycket om social thunder att om Horace tvingade mig att välja mellan honom och Englund (och det vore väl typiskt honom att göra det) på middagen skulle jag kunna komma att välja Horace - men det är ju inte för att jag tycker om honom mer, eler för att jag vill! hah

Anonym sa...

ja, jag kommer! kan vi inte bilda ett matlag? jag har erfarenhet. en middag per vecka enligt roterande schema. ja; gud; paradigmskifte! jag minns den historielektion då jag fick lära mig detta användbara uttryck. det hela var mycket spännande, helt klart. jag tror att du fortfarande har dåligt samvete över det här med horaces cykel, leo. det är vad jag tror!
:-)

Lejonet sa...

Okay jag erkänner! ! ! Varje natt när jag ska somna kommmer den upp, den där satans reflexen, varenda nyår då jag ska fira så kan jag inte riktigt skratta med alla andra, visst säger jag också gott nytt år, men innerst inne tänker jag; om det inte vore för den där reflexen! Och visst har jag försökt reparera det, försökte ju ordna matlag med mr Horace men snubben bjöd alltid på gorbys, så slappt - och även då visste jag; reflexerna... När jag flyttar tillbaka till Stockholm; du och jag middag + en hemlig gäst var - en gång i månaden.

Anonym sa...

hahaha! men horace bjuder INTE på gorbys, där gick du över gränsen. i min fantasi bjuder han på en perfekt tillrättad råbiff. eller vänta, det kanske var jan guillou... ÄLSKAR dock idéen. Leo & PeeBee + Company kallar vi denna dokusåpa som givetvis direktsänds... gästen i fråga får välja ut sin favoritroman och ta med och sedan resonerar vi (och dömer personen ifråga) utifrån denna. finkrogarna kommer att tävla om att vi ska komma till dem och käka, men vi säger alltid nej - det är avancerat och hemlagat som gäller. när flyttar du tillbaka från provinsen?

Lejonet sa...

Det enda problemet är att du kommer ha läst alla romaner medan jag måste fejka. Lyckligtvis behöver jag inte läsa en bok för att bedöma den och prata om den - äkta kritikermaterial haha :) Kommer tillbaka till metropolen om 6 till 36 månader beroende på livsval.

Anonym sa...

jag har hört att du är bra på att fejka, haha. jag är obehagligt bra på att ljuga och bedra, men gör det av princip inte när det kommer till litteratur eftersom sanningen alltid når en i slutet. undantaget gäller försäljning. jag kan sälja vilken bok som helst utan att ha läst den. drottningen av merförsäljning är ju dock vår gemensamma darling lo, på den tiden det begav sig kunde hon lätt kränga 5 kokböcker och lite pennor och skit on top på bokia i växjö till vilken snål smålänning som helst. en bedrift, helt klart. jag är dock rädd för sanningen och ljuger därför aldrig vid litteraturdiskussiner vid middagsbord (det brukar gå vägen ändå, jag är ju ändå hyfsat beläst. möjligtvis tänjer jag lite på sanningen)! ;-) då välkomnar jag dig om jag finns kvar i stockholm då dessa 6-36 månader har passerat! välj rätt piller nu neo!