måndag 15 december 2008

Darn Cool!

Kolla här! Så jäkla bra initiativ. Tack för det Sekwa (bra att lära av sina misstag, det var inte lätt att sälja den här boken i butik säger jag bara)! Skynda er att rösta, deadline är idag vid midnatt. Jag tyckte valet var lätt och röstade på det lila omslaget ovan.

4 kommentarer:

Niclas sa...

Och vi vill gärna lära oss ännu mer. Det här är andra offentliga kängan vi får för omslaget till "Insekt".

Sedir.se tyckte det var så sinnesjukt fult att han skämdes för att läsa boken på tunnelbanan. Ord och inga visor. Att den inte är lätt att sälja i butik är ett omdöme som känns lättare att gå vidare med :) Hur menar du? Är det själva insekten som skrämmer bort folk eller är det något annat?

Kul att du gillar vår omröstning.

Anonym sa...

Ja, precis. Jag tyckte inte att omslaget var SÅ fult, men det signalerade inte direkt vad jag uppfattade att innehållet handlade om. Det ÄR väldigt svårt att sälja en bok med ett orange omslag med en stor insekt på. Bara för att en bok heter Insekt tycker jag inte att man ska ha en stor insekt på omslaget... Be istället formgivaren läsa boken noga och hitta en känsla för den, och beskriv vad ni tror kommer att vara bokens huvudsakliga målgrupp. Hur designar man en förpackning som tilltalar dem? Och så vidare... jag har en hel magisteruppsats på ämnet om du orkar läsa... tror Sedir har den faktiskt, han kanske kan ge den till dig? :-)

Niclas sa...

Den kunde illustrera novellen "Insekten", eller? De första skisserna till den svenska utgåvan av "Man kan inte hindra ett litet hjärta från att älska" hade en stor brunbeige bild på en spindel, en Svart Änka (parrelationer, äta upp maken, kopplingen är glasklar :). Den hade nog också varit svårsåld? Jag känner ju inte Sedir men läser gärna din magisteruppsats. Hur får jag tag i den?

Michaela sa...

Nu har jag ju inte sett de övriga omslagen men det var mäkta synd att det här inte vann.