fredag 14 november 2008

Queen of the Night.

När jag var på Åhléns undermåliga (läs allt om hur de gick från bäst till sämst i pappers-SvB nr 17/08) litteraturavdelning och dödade tid i väntan på en av alla dessa vänner som är födda försent häromdagen hittade jag Inger Edelfeldts ungdomsroman Skuggorna i spegeln i pocket. Och vilken underhållande dröm den är! Man skrattar, förfasas och blir extremt fascinerad över hennes briljans, allt om vartannat. Begravd under en flodvåg av påbörjade böcker trädde jag så åter ned i den grav där jag hör hemma; ungdomsböcker med vampyrtema. Citatet på framsidan är klockrent och SÅ sant: "Det är så fantastiskt roligt. Edelfeldt är underbar." / Linda Skugge. Hur bra den nu än är kan den naturligtvis inte toppa den svenska ungdomslitteraturens number one alla kategorier: Årets bästa grej so far kan vara att du får Juliane och jag i pocket för 18 kronor på Adlibris!

P.S.
Ska man verkligen behöva köpa böckerna och fota av för att det inte finns högupplösta bilder att tillgå, En bok för alla? Och varför ser er hemsida alltid ut såhär, Alfabeta? DS

2 kommentarer:

Lo sa...

För att inte tala om det fantastiskaomslaget till Juliane och jag! Loves it. Det här omslaget däremot, näe, jag kände det inte.

Anonym sa...

jag vet, det var ju det jag ville lägga upp, men jag hittade ingen bild som var tillräckligt högupplöst för min smak. kolla här: http://images.google.se/images?hl=sv&q=juliane+och+jag&btnG=S%C3%B6k+bilder&gbv=2 funderar på att köpa typ 20 ex för framtida bruk! :-)det här omslaget funkar tycker jag, och boken är helt underbar!