torsdag 6 november 2008

Drinking With My Darlings...

Den senaste tiden har jag läst så ögonen blött på nätterna och arbetat som en galning på dagarna, så nu är det dags för lite relax and unwind-times. Ikväll blir det därför de godaste drinkar jag någonsin smakat, och en jäkla massa bokbranschsnack tillsammans med andra fantastiska bokbitchar (eller, de är egentligen darlings, jag står för saltet och de för sötman). Nätbokhandel, fysisk bokhandel, förlag, redaktioner och marknadsavdelningar är de världar där vi rör oss och diskussionen kommer förmodligen främst att handla om böcker, litteratur och annat läsbart. Har massor av spännande saker att skriva om, men idag verkar vara Internets day off (eller med andra ord, en helt vanlig dag på förlagens pressidor), så det får vänta eftersom det inte finns några bilder. Återkommer med skvaller från kvällens groggbänk!

P.S. Efterhandskonstruerad koppling till bilden och potentiell fråga på kvällens agenda: Coetzee, är han ett gubbslem (se Ungdomsår) eller man of the year (se Historien om Michael K)? Jag vet helt enkelt inte... DS

4 kommentarer:

Maria sa...

Åh, men det är ju en helt fantastiskt intressant fråga eftersom jag har gubbslems-uppfattningen, men är villig att ändra mig om Historien om Michael K är så bra som du säger.

Anonym sa...

ja, jag tycker det i alla fall. en extremt skickligt skriven roman som inte liknar något annat. när man läser den inser man att ett nobelpris var på sin plats.

kristina p sa...

Det var underbart igår! Men vad tycker vi egentligen om "Harens år"?

Anonym sa...

ja, jag tycker fortfarande att den är kass, men l älskar ju den. så nu är det upp till dig vem du ska lyssna på. om jag var du skulle jag lyssna på l, eftersom vi alla vet att hennes boksmak är superior (förutom det här att hon tycker att böcker som utspelar sig i afrika är tråkiga, vilket är fullkomligt bullshit). det börjde ju med haleys rötter när man var typ tolv och sen har det ju bara snurrat på sen dess... afrikanen nästa dessutom!