onsdag 26 november 2008

Busy.

Snacka om att Stockholm lever som scen för litteraturen. Ikväll är ännu en av dessa kvällar då man inte vet hur man bör fördela sin tid.

Här på Kulturhuset råder komplett Savianohysteri. Varenda telefon går varm trots att biljetterna varit utsålda sedan länge. Det är kulturtanter, Expressen och Säpo som ringer.

I Uppsala kan man fika med fantastiska Sara Stridsberg hos litteraterna på Östgöta nation (eller som M uttryckte det; "något pretto-jävla-studentjux... hehe, men ibland är de ju bra!"). Jag är bekant med ordföranden, men är ändå benägen att hålla med.

Eller varför inte ta del av lite fortbildning? Sist jag kollade fanns det platser kvar på Förlagsklubbens kurs "Att beställa bokomslag". Beskrivningen får mig dock att skratta rakt ut:

"Bokomslag är något av det som diskuteras mest på förlag. Vad är snyggt, vad är säljande, vad passar till bokens innehåll är vanliga frågor. På den här kursen tar vi upp bokomslag ur estetisk, kommunikativ och kommersiell synvinkel och vad man konkret ska tänka på när man beställer omslag."

Mhm, in my dreams och ingen annanstans! Dessutom har jag redan hört Nina Ulmaja prata helt gratis i ett flertal olika sammanhang tidigare i mitt liv, så jag är inte sådär jättesugen på att betala 1200 pix för ovanstående "kurs".

Själv hade jag istället som den snåla fan jag är tänkt gå på en releasefest för Kaninkostymen där det utlovades gratis drinkar och morötter till alla, men börjar känna mig lite sliten och ska nog dra hem i stället... Vem vet, jag kanske rent av läser en bok.

4 kommentarer:

Paperback Lover sa...

Och dessutom Anne Enright på Kulturhuset typ samtidigt som Saviano! Galet nog har jag bokat mig för något helt och hållet icke-litterärt ikväll. Men jag kanske kan smyga in lite boksnack ändå :-)
Imorrnkväll däremot står det bara Pocktail i kalendern :-) Lite fundersam över klädseln dock...?

Anonym sa...

jag vet, men jag ville inte att det skulle bli ett propagandainlägg för kh! ;-) mina kollegor g och i jobbar med den internationella författarscenen, så den har jag stenkoll på vare sig jag vill eller ej! vet en författare som kommer i vår som jag är SÅÅÅ sugen på att lyssna till (och som jag vet att ganska många fd ps-kollegor kommer att dö när de får veta kommer till sverige), men det förblir en hemlighet ett litet tag till.

angående klädsel imorrn. alla klär sig precis som de vill och i vad de känner sig bekväma i. i mitt fall innebär det overdressing in absurdum. trogna läsare vet att jag trivs som bäst i drag-make och tiara, så varje tillfälle där man får maxa klädsel är underbart tycker jag. converse, vinterkängor eller klackar spelar ingen roll, men jag tycker att alla ska lägga manken till inom gränsen för de egna ramarna! :-)

Moesha sa...

Sara Stridsberg var så fantastisk Anna. Så synd att du inte kunde komma! Nu blev jag dock så stört nyfiken på vem som kommer till kh i vår, är jag en av dem som kommer att dö? !! Moa=nyfiken i en strut. Ses ikväll darling! Puss,m

Anonym sa...

ja. du kommer att dö mest av alla. tänk riktigt noga nu, men föreslå inga namn här! om du gissar rätt och viskar det i mitt öra kanske jag kan nedlåta mig till att nicka eller skaka lite lätt på huvudet! :-)