torsdag 23 oktober 2008

VI and Me.


Sverige behöver ett nytt vasst magasin om litteratur. Badly. Är det VI LÄSER? Ikväll går jag på releasefesten och plockar med mig ett nummer hem för sträckläsning. Behöver jag säga att mina förväntningar är skyhöga?

P.S. Det litterära magsinet på bilden har ingenting med tidskriften i inlägget att göra. DS

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur var det? Nyyyyfiken!

Anonym sa...

releasen var inte mycket att hänga i julgranen, men tidningen verkar till min stora förtjusning underbar! håller på att läsa den nu, återkommer när varje ord är konsumerat och analyserat in i minsta detalj!

Maria sa...

Jag såg att man kan förbeställa den på Vi's hemsida så det gjorde jag nyss! Tycker inte att det finns så många bra tidskrifter om litteratur, Jury läggs ju ner nu efter 37(!) år, känns lite trist. Prenumererade ett tag på Svensk Bokhandels tidning men den är ju rätt dyr, även om man får många nummer per år. Men Anna du kanske har nåt tips på någon annan bra tidskrift?

Anonym sa...

SvB är bra som branschtidning, men det är ju just vad det är. Tycker nya VI är toppen, vilket jag kommer att skriva om... imorrn eller så tror jag det blir. Ibland försöker jag läsa Granta, men det är lite för pretto för mig. McSweeneys är ju supersnygg, men det är samma sak där. Gillade den nedlagda Zemla, och BLM. Tyvärr, det finns inga andra! Om det gäller tidskrifter i allmänhet så tycker jag att det är kris även där; det finns ett överflöd, men inget är riktigt bra. Gillar Filter och Lula mag och så kanske lite smygläsning i DV, ELLE, 00-tal och Offside ibland. That's it!