fredag 31 oktober 2008

Happy Halloween!Jag har klätt ut mig tillräckligt för en vecka, och ska därför inte fira Halloween med maskerad (svårt att toppa att bli utsedd till kvällens bäst klädda och få ta emot en tiara på scen - vilket inträffade förra lördagen - kände jag). Så det blir en lugn kväll med blåst och regn och grenar som piskar mot rutan när man sitter med tända ljus och knastrande brasa och tänker på saknade vänner och släktingar vars gravar man kanske kommer att besöka senare under helgen. Allhelgona helt enkelt. Om du blir alldeles för melankolisk rekommenderar jag lite (eller snarare mycket) Stephen King. Misär och tragik, javisst, men inte din personliga utan en fiktiv romankaraktärs och tusen gånger mer läskig och skruvad! Topp tre nedan.

1. Misery (Lida, 1987) - Min absoluta favorit!
2. Pet Sematary (Jurtjyrkogården, 1983) - Oh, så bra.
3. Carrie (Carrie, 1974) - Hämnden är både blodig och ljuv.

Bubblare:
On Writing: A Memoir of the Craft (Att skriva - en hantverkares memoarer, 2000), superbra och personligt om skrivande.

P.S. Om biblioteket och bokhandeln närmast dig hunnit stänga och du inte redan äger böckerna eller kan låna dem av någon är det helt okej att kolla om din lokala videobutik har filmversionen av respektive bok. Nödlösning, men det funkar. Lycka till! DS

7 kommentarer:

Lo sa...

jag vet inte hur många gånger jag sett jurtjyrkogården, men är det inte dags att vi ser om lida snart? inte samma sak utan per morberg, sure, men the chine penguin will face north either way! tack för idag och dödens liljor my love.

Anonym sa...

jo, men jag blir så rädd varje gång! vi kanske kan se den och sen toppa med tio avsnitt i rad av "vad blir det för mat"? vilka är förresten dina tre botten stephen king? det vore också en rolig lista. han är ju rätt ojämn om man säger så, och det måste ju erkännas att 80-talet ändå var hans prime time. eller, vad säger ni folks?

Malin.N sa...

Vad var du utklädd till när du van? Jag kunde behöva ett tips inför nästa veckas spökdiné.

Just nu funderar jag på att se ut som vanligt, ta med mig ett paraply och hävda att jag är Mary Poppins.

Anonym sa...

ah, det var ju queen of narnia aka the white witch. jag rekommenderar något svårt, det imponerar alltid. typ kleopatra, det körde jag en gång.

Lo sa...

hm. kings sämsta i bokväg? skulle nog bli...:

3. drömfångare
2. gerals lek
1. rasande rose

huga säger jag bara, ojämnt så det förslår. fast å andra sidan förlåter jag honom det mesta enbart baserat på underbara underbara the shining.

Malin.N sa...

Visst ja, det var ju en skitsnygg outfit. Var får man tag på en sån?

Jag kommer på en enda grej som jag älskar med Steven King: den ruttna och kvalmiga undergångsstämingen i "It".

Anonym sa...

ruttet och kvalmigt är ju hans signum. det är fab! väldigt bra inringat där malin.

outfit: handla second hand/vintage, ta från din egen garderob som i princip bara består av sh/v, addera med lite impulsköp från beyond retro och toppa med buttericks! och sen lite smink och hår från en kompis som är proffs. klart!