torsdag 18 september 2008

Brideshead Revisited.
1. Köpte förra hösten för att bokklubbsläsa med Lo (hon läste den på en vecka, jag har fortfarande inte hunnit öppna den).

2. Har inte sett ett enda avsnitt av TV-serien , men har en kompis som är ett så stort fan att hon faktiskt spenderade sommarens semester i Brideshead.

3. Känner att jag bara måste se filmen på bio ikväll.

4. Något säger mig att hur gärna jag än vill läsa den här boken i helgen kommer det att dröja ytterligare ett antal år innan jag eventuellt läser den överhuvudtaget eftersom kultböcker ska hittas på biblioteket när man är tolv år och sedan läsas och dyrkas i ensamhet under sisådär tio års tid, då man utan att någon annan kan förstå hur man känner lever, andas och dyrkar karaktärerna, miljön och författaren i total ensamhet och inte genom att man först ser filmen, sen kanske TV-serien och till slut läser boken. Jag, som alltid brukar fnysa och pikande säga de magiska orden "Va? Har du inte läst den!?" skäms.

5. Varför känns det här som veckans återkommande i-landsproblem?

4 kommentarer:

Moesha sa...

Anna! Du är grym! Keep up the good work!

Anonym sa...

Thanks doll. Men jag vill läsa din blogg! Kom igen nu...

Heléne sa...

Anna, tv-serien är helt underbar. Du måste se den. Just nu vägrar jag filmen eftersom att tv-serien är fulländad. Åh, den är så bra! (Sen har jag inte heller läst boken. Hmm.)

Anonym sa...

ja, jag misstänker detta. men det blir nog boken först.